Overslaan en naar de inhoud gaan

Massaal de Duitse grens over om vuurwerk te kopen

Geplaatst opzaterdag 28 december 2019 - 17:26

Limburgers trekken massaal de Duitse grens over om vuurwerk te kopen.

Het aanbod in de Duitse winkels is stukken goedkoper dan in Nederland.

Lange rijen
Net voor de jaarwisseling zorgt het grote prijsverschil voor veel drukte in de grensregio. Er stonden lange rijen voor de Duitse winkels en er waren veel files op de weg terug naar Nederland. Maar Limburgse koopjesjagers en liefhebbers van vuurwerk laten zich hierdoor niet afschrikken.

Minder streng
De lagere prijzen in Duitsland hebben vooral te maken met de regelgeving. De veiligheidseisen voor de verkoop van vuurwerk zijn in Duitsland minder streng. Hierdoor hebben de winkels over de grens minder kosten om hun rotjes en vuurpijlen aan de man te brengen.

Websites
Volgens sommige Limburgse kopers is het aanbod in Duitsland kwalitatief ook erg goed. Dat blijkt ook uit het grote aantal bestellingen dat via internet wordt gedaan. De Duitse winkeliers bieden hun vuurwerk namelijk ook te koop aan via Nederlandstalige websites.

Lees ook: Vuurwerkverkoop voor jaarwisseling van start

Mensen die een Duits vuurwerkpakket kopen, mogen maximaal 25 kilo mee naar huis nemen. Aan de grens worden momenteel steekproefsgewijs controles uitgevoerd. Wie in de fout gaat, loopt kans op een boete tot 1500 euro en het vuurwerk wordt in beslag genomen.

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen