Overslaan en naar de inhoud gaan

Massaal de Duitse grens over om vuurwerk te kopen

Geplaatst opzaterdag 28 december 2019 - 17:26

Limburgers trekken massaal de Duitse grens over om vuurwerk te kopen.

Het aanbod in de Duitse winkels is stukken goedkoper dan in Nederland.

Lange rijen
Net voor de jaarwisseling zorgt het grote prijsverschil voor veel drukte in de grensregio. Er stonden lange rijen voor de Duitse winkels en er waren veel files op de weg terug naar Nederland. Maar Limburgse koopjesjagers en liefhebbers van vuurwerk laten zich hierdoor niet afschrikken.

Minder streng
De lagere prijzen in Duitsland hebben vooral te maken met de regelgeving. De veiligheidseisen voor de verkoop van vuurwerk zijn in Duitsland minder streng. Hierdoor hebben de winkels over de grens minder kosten om hun rotjes en vuurpijlen aan de man te brengen.

Websites
Volgens sommige Limburgse kopers is het aanbod in Duitsland kwalitatief ook erg goed. Dat blijkt ook uit het grote aantal bestellingen dat via internet wordt gedaan. De Duitse winkeliers bieden hun vuurwerk namelijk ook te koop aan via Nederlandstalige websites.

Lees ook: Vuurwerkverkoop voor jaarwisseling van start

Mensen die een Duits vuurwerkpakket kopen, mogen maximaal 25 kilo mee naar huis nemen. Aan de grens worden momenteel steekproefsgewijs controles uitgevoerd. Wie in de fout gaat, loopt kans op een boete tot 1500 euro en het vuurwerk wordt in beslag genomen.

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen