Overslaan en naar de inhoud gaan

Martin Hurkens blijft razend populair in Azië

Geplaatst opzaterdag 16 januari 2021 - 15:14

Het is een bijzondere week voor zanger Martin Hurkens uit Schinveld. Afgelopen maandag was hij vijftig jaar getrouwd met zijn vrouw Marian. En het stel is net terug van een verblijf van zes weken in Taiwan.

Na tien dagen thuisquarantaine mag Hurkens nu weer gaan en staan waar hij wil. "In december gaan we weer terug, die maand moeten we weer vrijhouden dit jaar".

Concertreeks
Hurkens vertrok 20 november, samen met zijn vrouw en zijn manager Rob Knubbe, voor een serie van zes concerten naar Taiwan, zo vertelde hij in het L1 Cultuurcafé: "Daar zijn we eerst veertien dagen in quarantaine geweest, verplicht. Op een hotelkamer, met een balkon erbij, wij hadden geluk! We hadden een kastje bij ons, daarmee konden we alle televisiezenders ontvangen van over de hele wereld. Daar hebben we best veel tijd mee omgekregen. Plus, we hadden een fitnessapparaat op de kamer gekregen. En daar hebben we gretig gebruik van gemaakt. We waren allemaal afgevallen na die twee weken".

Feestmaand
Na die twee weken quarantaine kon voor Hurkens het optreden beginnen. Hij was speciaal geboekt voor de feestmaand december. "De mensen in Taiwan zijn heel erg met kerst begaan, een beetje op de Amerikaanse manier. Ontsteken van de lichten bijvoorbeeld, dat zijn van die officiële momenten, en ik mocht daar dan bij zingen."

Corona onder controle
Op de concerten van Hurkens in Taiwan kwamen soms wel vijftigduizend mensen af, die geen afstand hoefden te houden. Beelden die in Nederland een mengeling van jaloezie en onbegrip oproepen: "Corona is daar onder controle. Ze blijven wel een mondkapje dragen, zo voorzichtig zijn ze wel. En de boete als je je niet aan de quarantainemaatregel houdt is 32.000 euro, dan blijf je wel binnen. Maar zoveel mensen bij elkaar, dan dacht ik bij mijzelf, hoe blij zou een André Rieu niet zijn om gewoon naast elkaar te kunnen zitten, en dan zo'n concert te kunnen beleven."

Populair in Azië
De zanger uit Schinveld is enorm populair in landen als China en Taiwan. Hij was al drie keer eerder in Taiwan geweest. En deze keer had hij ook prima nog langer kunnen blijven: "Dat boden ze ons aan, een maand langer. Ze zeiden 'bij jullie in Nederland is toch niks'. Maar we wilden truuk nao heem, naar de kinderen en de kleinkinderen." Hurkens neemt uit Taiwan sowieso weer een nieuwe aanbieding voor komende december mee ('die maand moeten we weer vrijhouden'), en ook uit China, Oostenrijk en Slovenië zijn alweer aanvragen binnengekomen: "Ik ben nu bezig met nieuwe Chinese nummers voor de Chinese markt, daar is nog steeds vraag naar. En verder doen we lekker rustig aan."

Gouden huwelijk
En dat lekker rustig aan doen, dat doet Hurkens dan samen met zijn vrouw Marian, met wie hij afgelopen maandag vijftig jaar getrouwd was: een gouden huwelijk. "Onvoorstelbaar he. Marian was 17 en ik was 19, dat is te gek voor woorden eigenlijk. We moesten ook toestemming vragen. De moeder van Marian was vroeg gestorven en ze had een toeziend voogd. En die moest officieel goedkeuring geven. En dat heeft die gelukkig gedaan!" En het geheim van een lang huwelijk? "Mekaar de ruimte geven. En houden van he."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen