Opkomst en ondergang in biografie Camiel Eurlings

De snelle opkomst en minstens zo snelle ondergang van de politieke carrière van Camiel Eurlings is vanaf donderdag te lezen in een boek.

Band tussen Valkenburg en Jiangyou nu officieel

De vriendschapband van Valkenburg aan de Geul met de Chinese stad Jiangyou is nu officieel. Vrijdagochtend zijn in Jiangyou de handtekeningen gezet.

Miljoenensubsidie voor ontwikkeling centrum Valkenburg

De provincie geeft ruim twee miljoen subsidie aan de gemeente Valkenburg om het centrum verder te ontwikkelen.

Jan Schrijen waarnemend burgemeester Valkenburg

Jan Schrijen is door gouverneur Theo Bovens benoemd tot waarnemend burgemeester van Valkenburg aan de Geul.

Nog geen nieuwe burgemeester voor Valkenburg

Valkenburg moet nog zeker een jaar verder met een waarnemend burgemeester. Provincie en kabinet leggen de wens om de procedure voor de benoeming van een opvolger van Martin Eurlings weer op te starten, naast zich neer.

Valkenburg: Hurks aansprakelijk voor mislopen inkomsten

De gemeente Valkenburg aan de Geul stelt de firma Hurks aansprakelijk voor misgelopen parkeerinkomsten op het Berkelplein.

Exploitant Geulpoort vertrekt na amper halfjaar

Het horecagedeelte van de Geulpoort in Valkenburg staat na amper een halfjaar alweer leeg. Exploitant Concepts & More heeft zijn bedrijfsvoering moeten staken.

Tik op de vingers voor lekkend raadslid Valkenburg

Het lekken van de werknamen voor de dependances van een hotel in Valkenburg, is CDA-raadslid Jos Lebouille op een vermaning van burgemeester Martin Eurlings te staan.

Animo voor deelname aan wietproef valt tegen
Hotel gesloten na vondst hennepplantage

Burgemeester Martin Eurlings van de gemeente Valkenburg aan de Geul heeft Herberg D’r Eifel voor de periode van een half jaar gesloten.

Benoeming nieuwe burgemeester Valkenburg opgeschort

De benoeming van de nieuwe burgemeester van Valkenburg is voor twee maanden opgeschort. Aanleiding zijn de bestuurlijke ontwikkelingen in Zuid-Limburg.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten