Overslaan en naar de inhoud gaan

Martin is de leukste buurman van Limburg

Geplaatst opzaterdag 24 september 2016 - 16:45

Martin van der Heyden uit Heerlerheide is zaterdagmiddag tijdens Nationale Burendag uitgeroepen tot Limburgs Gouden Buur 2016.

Deze titel is hem toegekend door de besloten buurtapp Nextdoor. Gebruikers van deze app werken samen aan een betere, hechtere en veiligere buurt.

Mijnwerker
Martin van der
Heyden is 74 jaar, werkte in de mijnen, maar is tegenwoordig vooral actief in en voor zijn buurt Heerlerheide-Kom. Drie jaar geleden nam hij het initiatief voor aanleg van een speelplek voor de kleinste kinderen en een ontmoetingsplek voor de ouderen uit de wijk op de plek waar voorheen een flat stond.

Droomplein
Samen met enkele andere buurtbewoners en met (financiële) steun van instanties en gemeente lukte het. Het resultaat heet Droomplein de Wieër en werd zaterdag tijdens Nationale Burendag met een buurtfeest inclusief barbecue officieel in gebruik genomen.

Cheque
Wijkbewoners nomineerden Martin voor de titel Gouden Buur. Tijdens de opening van het Droomplein werd Martin van der Heyden officieel benoemd tot Limburgs Gouden Buur 2016. Heerlens wethouder Martin de Beer overhandigde hem de daarbij horende cadeaucheque en een wandtegel met het opschrift: Beter een gouden buur dan een verre vriend.

Op de site van De Limburger is te lezen hoe Martin Gouden Buur werd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen