Overslaan en naar de inhoud gaan

Martijn Wismans nieuwe algemeen directeur Roda JC

Geplaatst opmaandag 3 augustus 2020 - 15:06

Met de aanstelling van Wismans als algemeen directeur en een compleet nieuwe Raad van Commissarissen moet Roda JC organisatorisch weer alles op de rails krijgen.

Roda JC zocht voor de functie van Algemeen Directeur naar iemand met vooral een commerciële achtergrond, omdat de club op dat vlak flinke stappen zal moeten maken.

Met zijn ervaring als commerciële man bij Inalfa Roof Systems Group in Venray, een bedrijf dat voor de auto-industrie onder meer schuifdaken levert, lijkt de 43-jarige Wismans in elk geval aan die eis te voldoen. De afgelopen tijd werd de functie vooral bekleed door interim-bestuurders. Karel Bouckaert was de laatste in een lange rij van namen die Roda JC moesten leiden. Nu wordt Wismans de man aan het roer die de club in rustiger vaarwater moet krijgen. Martijn Wismans is afkomstig uit Hegelsom en is daar ook voorzitter van de plaatselijke voetbalvereniging. Vanwege zijn huidige baan begint Wismans pas op 1 november aan zijn klus in Kerkrade.

Raad van Commissarissen
Ook komt er een compleet nieuwe RvC. Joop Janssen wordt daarvan de voorzitter. Janssen is een bekende in de sector van media en televisiefaciliteiten. Nadat die werkzaamheden hem over de hele wereld brachten, is hij weer terug in Nederland en wil hij iets terug doen voor de regio waar hij geboren is. Met contacten die ook tot ver in de voetbalwereld reiken, hoopt de voormalig volleybal-international zijn rol te kunnen spelen in het verder opbouwen van Roda JC.

René Trost
Binnen die Raad van Commissarissen is er ook een rol weggelegd voor René Trost. Hij krijgt de portefeuille technische zaken. Trost was jarenlang speler van Roda JC en werkte ook in alle soorten trainersfuncties. De afgelopen maanden sprong Trost bij als coach om de laatste wedstrijden van het seizoen op de bank te zitten. Als gevolg van de corona-crisis is dat er uiteindelijk nooit meer van gekomen. Nu blijft hij dus toch verbonden aan de club.

Compliance officer
Ook heeft de de club een compliance officer aangesteld in de persoon Ritchie Bex, die zich via zijn eigen adviesbureau parttime laat inhuren, zoals hij dat ook doet voor APG. Hij moet er op toezien dat de club niet op onverantwoorde wijze geld uitgeeft.

Stichting Roda JC
En dan is er nog de Stichting Roda JC, die namens de club alle aandelen bezit. Voormalig burgemeester van Kerkrade Jos Som wordt daarin vergezeld door Ed Koster, zakelijk dienstverlener Frank Thuis en accountant Hub Verhoef.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen