Overslaan en naar de inhoud gaan

Martijn van Helvert voorgedragen door CDA-bestuur

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2020 - 17:18

Tweede Kamerlid Martijn van Helvert uit Sittard staat op de shortlist van het CDA voor het lijsttrekkerschap in de aanloop naar de verkiezingen volgend jaar.

Dat heeft de partij vrijdagmiddag bekendgemaakt. De outsider André Reumkens uit Hulsberg is niet voorgedragen. De kandidaatlijsttrekkers tegen wie Van Helvert het moet opnemen, zijn Mona Keijzer, Hugo de Jonge en Pieter Omtzigt.

Video: CDA

Van Helvert
Martijn van Helvert bracht woensdagavond naar buiten dat hij in de race was voor het lijsttrekkerschap. Als kandidaat uit 'de regio' wilde hij verbinding zoeken tussen de Randstad en de gebieden daarbuiten. "Je zag bij alle partijen en ook bij ons dat vooral lijsttrekkers uit de Randstad zich klaarmaken om die lijst aan te voeren. Ik vind dat er wat te kiezen moet zijn", aldus Van Helvert donderdag in L1mburg Centraal.

Lees ook: Van Helvert: 'Ik denk dat ik een goede kans maak'

Tegenstanders
Te kiezen valt er zeker wat. Toen Van Helvert zich woensdag kandidaat stelde, wist hij al dat hij het moest opnemen tegen bekende partijgezichten als Hugo de Jonge en Mona Keijzer. Later werd nog bekend dat daar Pieter Omtzigt bijkomt en - wellicht tot veler verbazing - outsider André Reumkens uit Hulsberg. Hij is geen Kamerlid, maar stelde zich vooral kandidaat omdat hij een boodschap heeft: het CDA moet een linksere koers gaan varen. Zo is hij voor een basisinkomen voor iedereen.

'Beste lijsttrekker'
Na de presentatie van de kandidaatlijsttrekkers mochten de vier kandidaten hun kandidatuur toelichten. Van Helvert pleitte vooral voor een inclusieve maatschappij. Tot slot lichtte hij toe waarom hij, en niet zijn drie medestrevers lijsttrekker moet worden: "Hier sta ik dan. Geweldige minister, een zeer adequate staatssecretaris, en het beste Kamerlid van Nederland. En ik ben de beste lijsttrekker. Dank u wel".

De leden van het CDA kunnen zich tussen 6 en 9 juli digitaal uitspreken over de definitieve lijsttrekker.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen