Overslaan en naar de inhoud gaan

Martijn van Helvert nieuwe voorzitter MKB-Limburg

Geplaatst opmaandag 15 november 2021 - 10:31

Martijn van Helvert wordt de nieuwe voorzitter van MKB-Limburg.

Het voormalig CDA-Kamerlid uit Sittard wordt maandag voorgedragen. Hij neemt het stokje over van Monique Princen, die na zes jaar afzwaait. De leden van MKB-Limburg zijn geïnformeerd over de nieuwe functie van Van Helvert.

Kamerlid
Van Helvert is nu wethouder in de gemeente Roerdalen. Of hij beide functies gaat combineren is nog niet duidelijk. Eind maart nam de CDA'er na zes jaar afscheid van de Tweede Kamer. Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen haalde hij niet genoeg voorkeurstemmen om een zetel te behalen.

Lees ook: Martijn van Helvert tijdelijk aan de slag als wethouder

Afscheid
Maandag zou Princen afscheid nemen van de collega's waarmee ze sinds 2015 nauw samenwerkte als voorzitter. Haar huis in Weert staat vol met bloemen, maar de boeketten zijn niet bedoeld voor haar afscheid als voorzitter van het Limburgse midden- en kleinbedrijf. Princen viel ruim een week geleden van de trap, en hield daar een forse knieblessure aan over. Er was al een rolstoel-scenario bedacht, maar na de coronapersconferentie van vrijdag moest het afscheid op de lange baan worden geschoven. "Dat vind ik wel moeilijk", zo zegt Princen. "Ik was liever gestopt op een ander moment dan deze nieuwe lockdown die het MKB weer zo hard raakt. Maar het is niet anders. Ik ben vooral trots op het feit dat ik deze club zo lang heb mogen voorzitten."

Het afscheid zou plaatsvinden tijdens een Algemene Ledenvergadering Venlo, waar alle leden ook een nieuwe voorzitter zou kiezen. Maar door de verscherpte coronamaatregelen is de ledenvergadering online.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen