Overslaan en naar de inhoud gaan

Martens vuurt tweemaal raak in Chinese schiettent: 8-2

Geplaatst opdinsdag 27 juli 2021 - 15:36

De Oranjeleeuwinnen hebben dinsdag geen spaan heel gelaten van de Chinese voetbaldames. Mede dankzij twee goals van Lieke Martens won Nederland haar laatste duel in de poulefase op de Olympische Spelen met een monsterscore: 8-2.

Nederland was op voorhand al zeker van haar plek in de kwartfinale en weet nu ook zeker dat het dan tegen de Verenigde Staten gaat spelen. Die wedstrijd staat op de rol voor aanstaande vrijdag, om 13:00 uur Nederlandse tijd.

Wilms, Janssen en Martens
Tegen China stonden Lynn Wilms uit Tegelen, Dominique Janssen uit Horst en Martens uit Nieuw-Bergen opnieuw als basisspeler binnen de lijnen. Janssen en Martens maakten de negentig minuten vol, Wilms bleef in de rust in de catacomben achter.

Drie goals voor rust
In de eerste helft maakten Shanice van de Sanden en Lineth Beerensteyn - die in de spits speelde in plaats van de gespaarde Miedema - het verschil. Van de Sanden nam de 1-0 voor haar rekening door de Chinese doelvrouw te omspelen en af te ronden. Beerensteyn nam de tweede en derde Nederlandse treffer voor haar rekening; eerst na een mooie lange bal van Janssen, daarna op aangeven van Van de Sanden.

Defensieve problemen
Tussendoor kwam de achilleshiel van Nederland dit toernooi wel - opnieuw - pijnlijk bloot te liggen: Wang Shanshan buitte half ingrijpen in de Oranje-defensie uit en bracht China daarmee zowaar op 1-1, vóórdat de Oranjeleeuwinnen de schade herstelden.

Ook Martens scoort
Nadat Wilms en ook Roord en Van de Sanden in de rust in de kleedkamer waren achtergebleven, voerde Nederland in het tweede bedrijf de score verder op. Zo opende Martens haar doelpuntenconto met een prima kopbal (4-1) en had de ingevallen Miedema slechts enkele minuten nodig om de 5-1 binnen te schieten. China deed vervolgens opnieuw iets terug via Wang Yanwen en die 5-2 leek voor Nederland het signaal om in de aanval nog eens gas te geven.

Score opgevoerd
Het ging rap in het laatste kwart: Martens verdubbelde haar doelpuntenproductie - ook met dank aan geknoei van de Chinese doelvrouw - voor 6-2, invalster Victoria Pelova slalomde zich een weg naar de 7-2 en Miedema schoot uit een corner de 8-2 tegen het net. Daar zou het bij blijven.

Herhaling WK-finale
Het affiche in de kwartfinale, tegen de Verenigde Staten, diende zich in de afgelopen dagen al aan door de matige prestaties van de Amerikaanse vrouwen in hun poule en de groepswinst van Nederland. De wedstrijd is een herhaling van de meest recente WK-finale, in 2019, toen de Verenigde Staten met 2-0 wonnen van Nederland.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen