Overslaan en naar de inhoud gaan

Martens scoort in memorabel duel in Camp Nou

Geplaatst opdonderdag 7 januari 2021 - 9:51

Het FC Barcelona van Lieke Martens heeft woensdag in de stadsderby Espanyol afgedroogd: 5-0. De Nieuw-Bergense scoorde één keer in de memorabele wedstrijd.

Want niet alleen de uitslag was opvallend, maar ook het decor: voor het eerst in 50 jaar speelden de Barca-vrouwen een duel in het Camp Nou-stadion.

99.000 plaatsen
Normaal gesproken spelen de dames in het Estadi Johan Cruyff, een stadion met zo'n 6000 plaatsen. Nu werd er echter gespeeld in de immense voetbalkathedraal waar normaal gesproken Lionel Messi en Frenkie de Jong schitteren. Door de coronamaatregelen werd er uiteraard zonder publiek gespeeld in het stadion waar normaal gesproken 99.000 supporters kunnen plaatsnemen.

Invalbeurt
Martens moest aanvankelijk genoegen nemen met een plekje op de reservebank, in de dug-out waar normaal gesproken coach Ronald Koemen zijn ploeg aanwijzingen geeft. In de 65ste minuut mocht de Limburgse dan toch invallen. Op dat moment stond door goals van Alexia, Marta Torrejón en Melanie al een 3-0 stand op het scorebord.

Kopbal
Martens had zelf slechts zeven minuten nodig om ook een duit in het zakje te doen: met een kopbal nam de Oranjeleeuwin de 4-0 voor haar rekening tegen de onmachtige stadsgenoot. In de slotfase tekende Ana Crnogorcevic voor de vijfde en laatste goal van de avond. "Een dag om niet te vergeten", zo omschrijft Martens de wedstrijd op Instagram.

Aan kop
De Barcelona-vrouwen staan er uitstekend voor in de competitie. Met elf overwinningen in elf wedstrijden staat het team van Martens fier aan kop van de ranglijst. In die duels scoorde Barcelona 62 keer en incasseerde het slechts twee tegentreffers. Achtervolger Real Madrid heeft twee punten minder, maar speelde drie duels meer dan de Catalaanse formatie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen