Overslaan en naar de inhoud gaan

Martens met hamstringklachten gewisseld in oefeninterland

Geplaatst opzaterdag 19 januari 2019 - 15:59

Voor Lieke Martens was het oefenduel van het Nederlands Dameselftal tegen Zuid-Afrika (1-2) van korte duur.

De aanvalster uit Nieuw-Bergen moest met hamstringklachten de strijd al in de 27ste minuut staken.

Voorzorg
Martens, die niet zo lang geleden ook al last had van de hamstrings, werd door bondscoach Sarina Wiegman uit voorzorg naar de kant gehaald. Shanice van de Sanden kwam in plaats van de FC Barcelona-aanvalster binnen de lijnen. Of het om een serieuze kwetsuur gaat, is nog onduidelijk.

Verschil
Dominique
Janssen-Bloodworth uit Horst stond net als Martens in de basis bij Oranje, dat in de openingsfase het verschil maakte tegen Zuid-Afrika. Sherida Spitse tekende in de tweede minuut met een schot via de lat voor de 0-1, twintig minuten later schoof Vivianne Miedema de 0-2 binnen. Via Thembi Kgatlana kwam Zuid-Afrika nog op 1-2, maar Oranje gaf de overwinning niet uit handen.

WK
De Oranje Leeuwinnen zijn in Zuid-Afrika op trainingskamp, een onderdeel van de voorbereiding op het WK van aankomende zomer. Nederland stuit bij het toernooi in Frankrijk in de poulefase op Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen