Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Martens klaar voor Kameroen: 'Kunnen ze kapotspelen'

Geplaatst opvrijdag 14 juni 2019 - 21:26

Voor Lieke Martens kan de tweede WK-wedstrijd voor de Oranjevrouwen niet snel genoeg beginnen. Zaterdag neemt het Nederlands Elftal het op tegen Kameroen en de Bergense buitenspeelster barst van het vertrouwen. "Het zou mooi zijn als we snel kunnen scoren."

Martens heeft ook al in haar hoofd hoe ze de Afrikaanse tegenstrever wil aanpakken. "Met veel beweging, een hoog baltempo en veel dynamiek in de ploeg. Dan kunnen we Kameroen kapotspelen."

Lees ook: Martens en Bloodworth winnen openingsduel in slotfase

Laat maar komen
De eerste wedstrijd, tegen Nieuw-Zeeland, wist Oranje winnend af te sluiten door een treffer in de slotseconden: 1-0. Zaterdagmiddag om 15:00 uur wacht de tweede uitdaging. Kameroen is de nummer drie van Afrika, Oranje de nummer één van Europa. De twee ontmoeten elkaar in een uitverkocht stadion in het Franse Valenciennes. "Laat al die mensen maar komen. Al dat geschreeuw en gejuich kan ons aan de overwinning helpen", zegt Martens. "We zullen waarschijnlijk veel aan de bal zijn. Kameroen is fysiek sterk, ze lopen op alles en zijn heel opportunistisch."

Wanneer Oranje de wedstrijd wint, is de ploeg zo goed als zeker geplaatst voor de volgende ronde. Naast Martens is ook verdedigster Dominique Bloodworth-Janssen uit Horst bassispeelster in de Nederlandse selectie.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen