Overslaan en naar de inhoud gaan

Martens klaar voor Kameroen: 'Kunnen ze kapotspelen'

Geplaatst opvrijdag 14 juni 2019 - 21:26

Voor Lieke Martens kan de tweede WK-wedstrijd voor de Oranjevrouwen niet snel genoeg beginnen. Zaterdag neemt het Nederlands Elftal het op tegen Kameroen en de Bergense buitenspeelster barst van het vertrouwen. "Het zou mooi zijn als we snel kunnen scoren."

Martens heeft ook al in haar hoofd hoe ze de Afrikaanse tegenstrever wil aanpakken. "Met veel beweging, een hoog baltempo en veel dynamiek in de ploeg. Dan kunnen we Kameroen kapotspelen."

Lees ook: Martens en Bloodworth winnen openingsduel in slotfase

Laat maar komen
De eerste wedstrijd, tegen Nieuw-Zeeland, wist Oranje winnend af te sluiten door een treffer in de slotseconden: 1-0. Zaterdagmiddag om 15:00 uur wacht de tweede uitdaging. Kameroen is de nummer drie van Afrika, Oranje de nummer één van Europa. De twee ontmoeten elkaar in een uitverkocht stadion in het Franse Valenciennes. "Laat al die mensen maar komen. Al dat geschreeuw en gejuich kan ons aan de overwinning helpen", zegt Martens. "We zullen waarschijnlijk veel aan de bal zijn. Kameroen is fysiek sterk, ze lopen op alles en zijn heel opportunistisch."

Wanneer Oranje de wedstrijd wint, is de ploeg zo goed als zeker geplaatst voor de volgende ronde. Naast Martens is ook verdedigster Dominique Bloodworth-Janssen uit Horst bassispeelster in de Nederlandse selectie.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen