Overslaan en naar de inhoud gaan

Martens, Janssen en Wilms onderweg naar Olympische Spelen

Geplaatst opdinsdag 6 juli 2021 - 22:11

De Nederlandse voetbalvrouwen zijn dinsdagmiddag vertrokken naar Tokio om deel te nemen aan de Olympische Zomerspelen. Daarbij ook Lieke Martens uit Nieuw-Bergen, Dominique Janssen uit Horst en Lynn Wilms uit Tegelen.

Het is voor het eerst dat de Oranje Leeuwinnen meedoen aan de Olympische Spelen.

Eerste sporters
De Oranje Leeuwinnen zijn de eerste Nederlanders sporters die afreizen naar de Japanse hoofdstad. "Ik had graag een Olympische Spelen meegemaakt met de verhalen van andere topsporters over het Olympisch dorp, maar uiteindelijk zitten we in een bubbel en moeten we er het beste van maken", zei Martens vlak voor vertrek. "We moeten het voor elkaar heel leuk gaan maken", sloot Martens positief af.

Rugnummers
Afgelopen zaterdag maakt de KNVB de rugnummers bekend. Daaruit bleek dat Lynn Wilms, die haar debuut zal maken op een eindtoernooi, rugnummer twee heeft gekregen. Lieke Martens zal gaan spelen met rugnummer 11 en Dominique Janssen kreeg rugnummer 17.

Groepswedstrijden
Over twee weken spelen de Oranjevrouwen hun eerste wedstrijd. Op woensdag 21 juli zullen de voetbalvrouwen als eerste sporters van de Nederlandse equipe in actie komen. Om 13:00 uur speelt Nederland de eerste groepswedstrijd tegen Zambia. Drie dagen later, op 24 juli, is Brazilië de tegenstander. Op 27 juli sluiten de Oranje Leeuwinnen de groepsfase af tegen China. Nederland moet bij de eerste twee landen eindigen om zeker te zijn van een plaats in de kwartfinales. De finale van het toernooi is op 6 augustus in Tokio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen