Overslaan en naar de inhoud gaan

Martens, Janssen én Wilms met Oranjeleeuwinnen naar Tokio

Geplaatst opwoensdag 16 juni 2021 - 14:18

De 22-koppige selectie van de Oranje-dames voor de Olympische Spelen telt drie Limburgse speelsters.

Lieke Martens uit Nieuw-Bergen, Dominique Janssen uit Horst én Lynn Wilms uit Tegelen hebben het tot de groep van bondscoach Sarina Wiegman geschopt. Voor Wilms wordt het haar eerste optreden op een eindtoernooi.

Kern
De bondscoach heeft in totaal 22 speelsters opgeroepen; op het toernooi bestaat de selectie uit 18 spelers en 4 reserves, die bij blessures of bijzondere omstandigheden morgen worden doorgeschoven. Martens, Janssen en Wilms maken deel uit van de 18-koppige kern.

Lees ook: Lieke Martens wil na 'triple' ook een olympische plak

Vaste waardes
Barcelona-aanvalster Martens en Wolfsburg-verdedigster Janssen zijn vaste waardes bij de Oranjeleeuwinnen, terwijl ook de naar Wolfsburg verkassende Wilms regelmatig speelminuten maakt. Dinsdag waren Martens en Janssen nog basisspeler in het oefenduel tegen Noorwegen (7-0), waarin Wilms inviel.

Kanshebber
Nederland is de nummer drie op de wereldranglijst en geldt, als regerend Europees kampioen en WK-finalist, dan ook als kanshebber voor de toernooizege op de Olympische Spelen. In de poulefase spelen de Oranjeleeuwinnen tegen Zambia (21 juli), Brazilië (24 juli) en China (27 juli).

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen