Overslaan en naar de inhoud gaan

Martens en Miedema terug in 'beoogde basis' Oranje

Geplaatst opmaandag 14 juni 2021 - 17:32

Lieke Martens en Vivianne Miedema keren terug in de Nederlandse ploeg voor het oefenduel met Noorwegen, dinsdagavond in Enschede.

De twee aanvalsters deden donderdag niet mee in de verloren oefeninterland tegen Italië (1-0). Spits Miedema (Arsenal) was toen niet helemaal fit, linksbuiten Martens uit Nieuw Bergen (FC Barcelona) kreeg rust en bleef op de bank.

Experiment
Bondscoach Sarina Wiegman greep het duel met Italië aan om te experimenteren. In de aanloop naar de Olympische Spelen wilde ze wat andere speelsters aan het werk zien. "Tegen Noorwegen zijn we van plan wat meer naar de beoogde elf voor de Spelen te gaan", zei Wiegman een dag voor het duel. "Ik verwacht niet dat we op alle plekken met de basis starten, maar voor een groot deel wel. Miedema en Martens zijn fit en inzetbaar."

Teleurstelling
De wedstrijd in en tegen Italië was 'erg teleurstellend', aldus Wiegman. "Maar we hebben wel een hoop spelers aan het werk kunnen zien. Op internationaal niveau spelen is voor de meesten toch iets anders dan op clubniveau. We hebben weer wat meer informatie vergaard."

Woensdag maakt de bondscoach haar selectie voor de Spelen bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen