Overslaan en naar de inhoud gaan

Martens aangeslagen na dood collega-motorrijder Straver

Geplaatst opvrijdag 24 januari 2020 - 12:26

Motorcoureur Guillaume Martens is zeer aangeslagen door het overlijden van zijn collega-motorrijder Edwin Straver.

Straver viel hard in de voorlaatste etappe van de Dakar Rally. Hij raakte bij die val zwaargewond. De coureur had tien minuten geen hartslag en werd na reanimatie overgebracht naar het ziekenhuis in Riyad. Woensdag kwam hij terug naar Nederland. In de nacht van donderdag op vrijdag overleed hij aan zijn verwondingen.

Ernstige situatie
Guillaume Martens uit Meerssen is na het ongeval in het ziekenhuis bij Straver geweest. Hij zag met eigen ogen hoe ernstig de situatie was. “Je blijft natuurlijk altijd hoop houden, maar eigenlijk besef je op dat moment dat het niets meer gaat worden.”

Kistrijder
Tijdens de rally sprak Guillaume regelmatig met Straver. “Het was een coureur die voor het klassement reed en het uiterste van zichzelf en zijn machine vergde." Vorig jaar won Straver in de Dakar Rally het klassement voor kistrijders. In deze klasse, waarin ook de Limburger reed, moeten rijders zelf het onderhoud aan de motor verrichten.

Tranen
De Meerssenaar laat vanuit Thailand weten, waar hij even op krachten komt na zijn Dakaravontuur, dat hij tijdens de huldigingsceremonie in Riyad een traantje heeft moeten wegpinken. “Op het podium stonden de winnaars, terwijl ik wist dat een paar kilometer verderop Edwin in het ziekenhuis voor zijn leven vocht."

Martens zelf twijfelt na het horen van het trieste nieuws of hij nog wel wil starten in de Dakar. Bij hem speelt ook nog altijd de teleurstelling mee dat hij dit jaar de finish niet gehaald heeft. "Maar dat is niets vergeleken met hetgeen Straver overkomen is", besluit een droevige Martens.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen