Overslaan en naar de inhoud gaan

Martens aangeslagen na dood collega-motorrijder Straver

Geplaatst opvrijdag 24 januari 2020 - 12:26

Motorcoureur Guillaume Martens is zeer aangeslagen door het overlijden van zijn collega-motorrijder Edwin Straver.

Straver viel hard in de voorlaatste etappe van de Dakar Rally. Hij raakte bij die val zwaargewond. De coureur had tien minuten geen hartslag en werd na reanimatie overgebracht naar het ziekenhuis in Riyad. Woensdag kwam hij terug naar Nederland. In de nacht van donderdag op vrijdag overleed hij aan zijn verwondingen.

Ernstige situatie
Guillaume Martens uit Meerssen is na het ongeval in het ziekenhuis bij Straver geweest. Hij zag met eigen ogen hoe ernstig de situatie was. “Je blijft natuurlijk altijd hoop houden, maar eigenlijk besef je op dat moment dat het niets meer gaat worden.”

Kistrijder
Tijdens de rally sprak Guillaume regelmatig met Straver. “Het was een coureur die voor het klassement reed en het uiterste van zichzelf en zijn machine vergde." Vorig jaar won Straver in de Dakar Rally het klassement voor kistrijders. In deze klasse, waarin ook de Limburger reed, moeten rijders zelf het onderhoud aan de motor verrichten.

Tranen
De Meerssenaar laat vanuit Thailand weten, waar hij even op krachten komt na zijn Dakaravontuur, dat hij tijdens de huldigingsceremonie in Riyad een traantje heeft moeten wegpinken. “Op het podium stonden de winnaars, terwijl ik wist dat een paar kilometer verderop Edwin in het ziekenhuis voor zijn leven vocht."

Martens zelf twijfelt na het horen van het trieste nieuws of hij nog wel wil starten in de Dakar. Bij hem speelt ook nog altijd de teleurstelling mee dat hij dit jaar de finish niet gehaald heeft. "Maar dat is niets vergeleken met hetgeen Straver overkomen is", besluit een droevige Martens.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts