Limburgs Museum iStock (16 mrt 2020)

Musea ontslaan personeel maar doorstaan crisis vooralsnog

Bij verschillende musea in Limburg hebben de lockdown en andere coronamaatregelen inmiddels tot ontslagen geleid. Al zijn er vooralsnog geen echt grote klappen gevallen.

gevel huis marres maastricht (6 aug 2020)
Video: Eerste Limburg Biënnale in Maastricht van start

De eerste Limburg Biënnale in Maastricht is zaterdag van start gegaan. Die vindt tot en met 15 november plaats bij Marres in Maastricht.

gevel huis marres maastricht (6 aug 2020)
Eerste Limburg Biënnale in Maastricht

In totaal exposeren 153 kunstenaars tijdens de eerste Limburg Biënnale. Die vindt van 5 september tot en met 15 november plaats bij Marres in Maastricht.

yespleasemarres
Yes, Please! opent de deur naar je erotische fantasie

Een expositie vol erotische fantasieën opent zaterdag de deuren bij kunstencentrum Marres in Maastricht.

Kleurrijke muren in cultuurhuis Marres zijn weer wit

Vier maanden lang was het monumentale pand van cultuurhuis Marres in Maastricht helemaal vol geschilderd van binnen. Maar nu is alles weer maagdelijk wit.

Expositie met geluidseffecten in cultuurhuis Marres

De dromen en nachtmerries van Europa, gezien door de ogen van 19 kunstenaars. Dat is het thema van de expositie Painted Bird in het Maastrichtse cultuurhuis Marres.

Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten