Overslaan en naar de inhoud gaan

Marques spelbreker voor MVV in De Geusselt

Geplaatst opvrijdag 28 februari 2020 - 22:15

MVV heeft zijn goede serie in thuiswedstrijden niet kunnen verlengen. FC Den Bosch won met 3-2 in De Geusselt.

De Maastrichtse club had al negen thuiswedstrijden op rij niet meer verloren: vier gelijke spelen en vijf overwinningen. Spelbreker in Maastricht was de bij vlagen harde wind, maar zeker ook de Bossche aanvaller Pedro Marques. Hij stond aan de basis van de eerste treffer van zijn ploeg en nam de andere twee doelpunten voor zijn rekening.

Blessure
Voor rust had MVV het voordeel van 'wind mee', maar deed daar verder niets mee. Het had wel het initiatief. Na een kwartier een eerste tegenvaller voor MVV: doelman Nigel Bertrams raakte geblesseerd en moest het veld verlaten. Gilles Deusings nam zijn plaats onder de lat in.

Ruststand
Tegenstander Den Bosch probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen en slaagde daar ook aardig in. In de 39ste minuut kregen de gasten zelfs een goede mogelijkheid. Daarvoor was de beste kans van de eerste helft voor de thuisploeg. Na een half uur spelen kopte Enes Mahmutovic na een corner van Joshua Holtby rakelings over. 0-0 dus in een weinig opwindende eerste helft.

Topscorer
Na rust veranderde het spelbeeld. De harde wind bleef, maar nu werd er wel gescoord: Anthony van den Hurk benutte zijn eerste kans van het duel. Hij kopte MVV mooi op voorsprong na een voorzet van William Balikwisha. Het was de 16de seizoenstreffer van de MVV-spits.

Gelijkmaker
MVV had even later via Balikwisha de kans op 2-0, maar de technisch sterke linksbuiten liet de mogelijkheid liggen. Aan de andere kant was het wel raak: in de 72ste minuut kwam Den Bosch via Laukart, op aangeven van Marques, op 1-1. Niet veel later tekende Van den Hurk met zijn 17de treffer van het seizoen voor de 2-1.

Grootste klap
Lang duurde die voorsprong niet. Marques frommelde zich langs keeper Deusings en tikte simpel de 2-2 binnen. Van den Hurk kreeg nog een goede mogelijkheid en een gele kaart voor een schwalbe. Dat betekent dat de clubtopscorer geschorst is voor de volgende wedstrijd, de eerste van de vierde en laatste periode. De grootste klap moest toen nog vallen voor MVV. In de blessuretijd (90+2) tekende Marques voor de 2-3 en velde daarmee MVV.... En maakte een einde aan een mooie reeks.

MVV - FC Den Bosch (28 feb 2020)
Foto: Frank Kerbusch
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen