Overslaan en naar de inhoud gaan

Marokkanen-proces tegen Wilders begint in mei volgend jaar

Geplaatst opdinsdag 24 oktober 2017 - 13:28

Het hoger beroep in het 'minder-Marokkanen-proces' tegen PVV-leider Geert Wilders uit Venlo zal waarschijnlijk op 17 mei 2018 beginnen.

Dat heeft de voorzitter van het gerechtshof dinsdag gezegd tijdens de eerste regiezitting.

Zitting
​Wilders is dinsdag zelf aanwezig bij de zitting, waarop beide partijen hun grieven en bezwaren kenbaar kunnen maken en hun onderzoekswensen kunnen indienen. Wilders wordt vervolgd omdat hij op 19 maart 2014 zijn aanhangers liet roepen dat ze 'minder Marokkanen' wilden. Wilders heeft vervolgens beloofd 'dit te gaan regelen'.

Onderzoek
Volgens Wilders' advocaat Geert-Jan Knoops is het noodzakelijk dat er 'gedegen wetenschappelijk onderzoek' wordt gedaan naar belangrijke elementen in de volgens hem 'bijzondere zaak'. Het gaat dan onder meer om de reikwijdte van de vrijheid van meningsuiting, een fundament van de democratie en rechtsstaat.

Hogere straf
Het Openbaar Ministerie ging eerder in beroep tegen het vonnis van de rechtbank, omdat het een hogere straf wil. Maar ook vindt het OM dat Wilders ten onrechte was vrijgesproken van het aanzetten tot haat. Wilders werd alleen schuldig bevonden aan groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie van Marokkanen. Hij kreeg geen straf opgelegd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen