Overslaan en naar de inhoud gaan

Marokkanen-proces tegen Wilders begint in mei volgend jaar

Geplaatst opdinsdag 24 oktober 2017 - 13:28

Het hoger beroep in het 'minder-Marokkanen-proces' tegen PVV-leider Geert Wilders uit Venlo zal waarschijnlijk op 17 mei 2018 beginnen.

Dat heeft de voorzitter van het gerechtshof dinsdag gezegd tijdens de eerste regiezitting.

Zitting
​Wilders is dinsdag zelf aanwezig bij de zitting, waarop beide partijen hun grieven en bezwaren kenbaar kunnen maken en hun onderzoekswensen kunnen indienen. Wilders wordt vervolgd omdat hij op 19 maart 2014 zijn aanhangers liet roepen dat ze 'minder Marokkanen' wilden. Wilders heeft vervolgens beloofd 'dit te gaan regelen'.

Onderzoek
Volgens Wilders' advocaat Geert-Jan Knoops is het noodzakelijk dat er 'gedegen wetenschappelijk onderzoek' wordt gedaan naar belangrijke elementen in de volgens hem 'bijzondere zaak'. Het gaat dan onder meer om de reikwijdte van de vrijheid van meningsuiting, een fundament van de democratie en rechtsstaat.

Hogere straf
Het Openbaar Ministerie ging eerder in beroep tegen het vonnis van de rechtbank, omdat het een hogere straf wil. Maar ook vindt het OM dat Wilders ten onrechte was vrijgesproken van het aanzetten tot haat. Wilders werd alleen schuldig bevonden aan groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie van Marokkanen. Hij kreeg geen straf opgelegd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen