Overslaan en naar de inhoud gaan

Marlou uit Meerlo: Amerika schaamt zich voor kandidaten

Geplaatst opdonderdag 20 oktober 2016 - 19:13

Marlou Jenneskens uit Meerlo is net terug uit de Verenigde Staten, waar ze de verkiezingscampagne volgde.

Ze vond het bijna pijnlijk om te merken dat veel gewone Amerikanen zich schamen voor de presidentskandidaten. "Ze verontschuldigden zich gewoon tegen ons", vertelde Jenneskens donderdag in het L1-programma AvondGasten. Volgens haar is de strijd al gestreden; Clinton wordt president.

Talenten
Marlou Jenneskens was samen met mede-Limburger Funs Elbersen in Amerika. Ze maakten deel uit van een groep van 25 jonge politieke talenten die twee weken lang de campagnes van Clinton en Trump van nabij mochten volgen.

Zorgen
In dezelfde uitzending van AvondGasten sprak CDA-leider Sybrand Buma zijn zorgen uit over de gang van zaken in de VS. Over het laatste debat tussen de twee kandidaten zei Buma: "Ik schrok ervan, ik vond het heel eng. Dat Trump nog bekijkt of hij de uitslag van de verkiezingen en een eventueel verlies wel accepteert. Dat is dan de grootste democratie van de wereld. Wat een theater. We moeten voorkomen dat Europa ook die kant op gaat."

Toekomst
Zanger Frans Bauer, ook aan tafel bij AvondGasten, deelde de zorgen van Buma. "Het gaat ook over onze toekomst. Ik denk dat we met z'n allen wel een beetje bezorgd mogen zijn," zei Bauer.

Videoverslag
Een videoverslag van Marlou Jenneskens en Funs Elbersen is bij L1 te bekijken.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Amerikaanse campagne verbijstert Limburgse talenten
Elbersen op plek twaalf op kandidatenlijst GroenLinks
Funs Elbersen in bestuur GroenLinks-jeugd
Jonge kandidaat GroenLinks aast op zetel Eerste Kamer
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen