Marleen van Rijnsbergen stapt uit SP

Voormalig gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen is uit de SP gestapt. Zij heeft haar lidmaatschap opgezegd.

Vertrokken deputé over afscheid: 'Wrang en jammer'

Voormalig SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen heeft gemengde gevoelens over haar officiële afscheid in het gouvernement.

Veel lof voor vertrokken SP-gedeputeerde Van Rijnsbergen

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans sprak donderdag lovende woorden bij het afscheid van voormalig SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen.

Vernieuwde aanpak huisartsenpraktijk Afferden krijgt vervolg

Huisartsenpraktijken in de Brabantse gemeente Sint Anthonis werken in navolging van Afferden ook vanuit het principe Positieve Gezondheid.

Provincie steekt tonnen in belevingscentrum voor gevaar

De provincie trekt 315.000 euro subsidie uit voor de realisatie van een belevingscentrum voor de gevaren op het gebied van gezondheid en veiligheid in Venlo.

Subsidie voor betere gezondheid en werkgelegendheid Euregio

De provincie geeft ruim 150.000 euro subsidie aan een grensoverschrijdend project om de achterstanden op het gebied van gezondheid en deelname aan het arbeidsproces weg te werken.

Buitenring Parkstad helpt uitkeringsgerechtigden aan baan

De aanleg van de Buitenring Parkstad heeft tot en met eind vorig jaar tijdelijk werk opgeleverd voor 141 mensen met een uitkering.

Opgestapte gedeputeerde Daan Prevoo niet terug als Statenlid

De opgestapte SP-gedeputeerde Daan Prevoo keert niet terug als Statenlid.

Oppositie wil nog geen benoeming nieuwe SP-gedeputeerde

De voltallige oppositie in het Limburgs Parlement wil niet dat vrijdag de eventuele nieuwe gedeputeerde van de SP, Bob Ruers, wordt geïnstalleerd.

PvdA: Meer onderzoek naar baby's met afwijking

De PvdA in het Limburgs Parlement wil dat er meer onderzoek komt naar de oorzaak van het feit dat in Parkstad en Noord-Limburg meer baby’s worden geboren met een afwijking dan in de rest van het land.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten