Overslaan en naar de inhoud gaan

Marleen Rutten zingt Voedselbanklied 2018

Geplaatst opdinsdag 13 november 2018 - 12:01

De populaire Hunselse zangeres Marleen Rutten zingt het actielied voor L1 Samen voor de Voedselbank 2018.

Tekstdichter Quirien van Haelen schreef de tekst en Bart Storcken componeerde de muziek. Joep Servais van Marlstone Music verzorgde de opnames en de arrangementen.

Populaire hoek
Maandagavond kwam een artiestenkoor bij elkaar voor het inzingen van het slotrefrein in de Marlstonestudio’s in Ulestraten. "We waren op zoek naar een artiest uit de populaire hoek", zo vertelt Henk Hover van L1. "Marleen Rutten past met haar positieve en energieke uitstraling en haar warme stemgeluid uitstekend bij onze actie."

Verdieping
Volgens Hover waren Quirien van Haelen en Bart Storcken meteen enthousiast. Binnen een dag of twee was er een eerste ruwe versie van het liedje klaar. "Marlstone Music stelde de studio beschikbaar voor de opnames. Quirien van Haelen verdiepte zich in het thema Voedselbank door contact te zoeken met mensen die in het dagelijks leven gebruik moeten maken van deze voorziening. Dat leidde tot een nummer met de titel ‘#deildiengelök’ (=hashtag deil dien gelök)."

Groot artiestenkoor
"Bart Storcken maakte er een prachtige popballad die heel klein begint en eindigt in een groot slotakkoord met een groot artiestenkoor." In dat koor zitten Imke Heitzer, Eric Jaspers, Lex Nelissen, Roger Villevoye, Ellen Bliek, Peter Ummels, Katja Henz, Roy Selder, Patrick Roger, Marleen Mols, Ronald en Carien, Thei en Marij, Ziesjoem en Wendy Kokkelkoren.

Spontaan actielied
Tijdens de eerste voedselbankactie in 2014 maakte Gé Reinders spontaan het eerste nummer voor de actie. Vanaf dat jaar ontstond de traditie van een jaarlijks actielied. Herberg de Troost met Skinnie en Jack Poels maakten in 2015 een nummer, Ivo Rosbeek & Lotgenoten in 2016 en vorig jaar Dyanne Sleijpen.

Het lied '#deildiengelök' verschijnt op 25 november. Van het lied wordt een videoclip gemaakt. In het L1-radioprogramma Plat-eweg is een langere radioreportage over de opnames van afgelopen maandag te horen.

De actie L1 samen voor de Voedselbank loopt van 5 tot en met 13 december.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen