Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Marleen Rutten zingt Voedselbanklied 2018

Geplaatst opdinsdag 13 november 2018 - 12:01

De populaire Hunselse zangeres Marleen Rutten zingt het actielied voor L1 Samen voor de Voedselbank 2018.

Tekstdichter Quirien van Haelen schreef de tekst en Bart Storcken componeerde de muziek. Joep Servais van Marlstone Music verzorgde de opnames en de arrangementen.

Populaire hoek
Maandagavond kwam een artiestenkoor bij elkaar voor het inzingen van het slotrefrein in de Marlstonestudio’s in Ulestraten. "We waren op zoek naar een artiest uit de populaire hoek", zo vertelt Henk Hover van L1. "Marleen Rutten past met haar positieve en energieke uitstraling en haar warme stemgeluid uitstekend bij onze actie."

Verdieping
Volgens Hover waren Quirien van Haelen en Bart Storcken meteen enthousiast. Binnen een dag of twee was er een eerste ruwe versie van het liedje klaar. "Marlstone Music stelde de studio beschikbaar voor de opnames. Quirien van Haelen verdiepte zich in het thema Voedselbank door contact te zoeken met mensen die in het dagelijks leven gebruik moeten maken van deze voorziening. Dat leidde tot een nummer met de titel ‘#deildiengelök’ (=hashtag deil dien gelök)."

Groot artiestenkoor
"Bart Storcken maakte er een prachtige popballad die heel klein begint en eindigt in een groot slotakkoord met een groot artiestenkoor." In dat koor zitten Imke Heitzer, Eric Jaspers, Lex Nelissen, Roger Villevoye, Ellen Bliek, Peter Ummels, Katja Henz, Roy Selder, Patrick Roger, Marleen Mols, Ronald en Carien, Thei en Marij, Ziesjoem en Wendy Kokkelkoren.

Spontaan actielied
Tijdens de eerste voedselbankactie in 2014 maakte Gé Reinders spontaan het eerste nummer voor de actie. Vanaf dat jaar ontstond de traditie van een jaarlijks actielied. Herberg de Troost met Skinnie en Jack Poels maakten in 2015 een nummer, Ivo Rosbeek & Lotgenoten in 2016 en vorig jaar Dyanne Sleijpen.

Het lied '#deildiengelök' verschijnt op 25 november. Van het lied wordt een videoclip gemaakt. In het L1-radioprogramma Plat-eweg is een langere radioreportage over de opnames van afgelopen maandag te horen.

De actie L1 samen voor de Voedselbank loopt van 5 tot en met 13 december.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen