Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Marleen Rutten zingt Voedselbanklied 2018

Geplaatst opdinsdag 13 november 2018 - 12:01

De populaire Hunselse zangeres Marleen Rutten zingt het actielied voor L1 Samen voor de Voedselbank 2018.

Tekstdichter Quirien van Haelen schreef de tekst en Bart Storcken componeerde de muziek. Joep Servais van Marlstone Music verzorgde de opnames en de arrangementen.

Populaire hoek
Maandagavond kwam een artiestenkoor bij elkaar voor het inzingen van het slotrefrein in de Marlstonestudio’s in Ulestraten. "We waren op zoek naar een artiest uit de populaire hoek", zo vertelt Henk Hover van L1. "Marleen Rutten past met haar positieve en energieke uitstraling en haar warme stemgeluid uitstekend bij onze actie."

Verdieping
Volgens Hover waren Quirien van Haelen en Bart Storcken meteen enthousiast. Binnen een dag of twee was er een eerste ruwe versie van het liedje klaar. "Marlstone Music stelde de studio beschikbaar voor de opnames. Quirien van Haelen verdiepte zich in het thema Voedselbank door contact te zoeken met mensen die in het dagelijks leven gebruik moeten maken van deze voorziening. Dat leidde tot een nummer met de titel ‘#deildiengelök’ (=hashtag deil dien gelök)."

Groot artiestenkoor
"Bart Storcken maakte er een prachtige popballad die heel klein begint en eindigt in een groot slotakkoord met een groot artiestenkoor." In dat koor zitten Imke Heitzer, Eric Jaspers, Lex Nelissen, Roger Villevoye, Ellen Bliek, Peter Ummels, Katja Henz, Roy Selder, Patrick Roger, Marleen Mols, Ronald en Carien, Thei en Marij, Ziesjoem en Wendy Kokkelkoren.

Spontaan actielied
Tijdens de eerste voedselbankactie in 2014 maakte Gé Reinders spontaan het eerste nummer voor de actie. Vanaf dat jaar ontstond de traditie van een jaarlijks actielied. Herberg de Troost met Skinnie en Jack Poels maakten in 2015 een nummer, Ivo Rosbeek & Lotgenoten in 2016 en vorig jaar Dyanne Sleijpen.

Het lied '#deildiengelök' verschijnt op 25 november. Van het lied wordt een videoclip gemaakt. In het L1-radioprogramma Plat-eweg is een langere radioreportage over de opnames van afgelopen maandag te horen.

De actie L1 samen voor de Voedselbank loopt van 5 tot en met 13 december.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen