Overslaan en naar de inhoud gaan

Marleen Rutten zingt Voedselbanklied 2018

Geplaatst opdinsdag 13 november 2018 - 12:01

De populaire Hunselse zangeres Marleen Rutten zingt het actielied voor L1 Samen voor de Voedselbank 2018.

Tekstdichter Quirien van Haelen schreef de tekst en Bart Storcken componeerde de muziek. Joep Servais van Marlstone Music verzorgde de opnames en de arrangementen.

Populaire hoek
Maandagavond kwam een artiestenkoor bij elkaar voor het inzingen van het slotrefrein in de Marlstonestudio’s in Ulestraten. "We waren op zoek naar een artiest uit de populaire hoek", zo vertelt Henk Hover van L1. "Marleen Rutten past met haar positieve en energieke uitstraling en haar warme stemgeluid uitstekend bij onze actie."

Verdieping
Volgens Hover waren Quirien van Haelen en Bart Storcken meteen enthousiast. Binnen een dag of twee was er een eerste ruwe versie van het liedje klaar. "Marlstone Music stelde de studio beschikbaar voor de opnames. Quirien van Haelen verdiepte zich in het thema Voedselbank door contact te zoeken met mensen die in het dagelijks leven gebruik moeten maken van deze voorziening. Dat leidde tot een nummer met de titel ‘#deildiengelök’ (=hashtag deil dien gelök)."

Groot artiestenkoor
"Bart Storcken maakte er een prachtige popballad die heel klein begint en eindigt in een groot slotakkoord met een groot artiestenkoor." In dat koor zitten Imke Heitzer, Eric Jaspers, Lex Nelissen, Roger Villevoye, Ellen Bliek, Peter Ummels, Katja Henz, Roy Selder, Patrick Roger, Marleen Mols, Ronald en Carien, Thei en Marij, Ziesjoem en Wendy Kokkelkoren.

Spontaan actielied
Tijdens de eerste voedselbankactie in 2014 maakte Gé Reinders spontaan het eerste nummer voor de actie. Vanaf dat jaar ontstond de traditie van een jaarlijks actielied. Herberg de Troost met Skinnie en Jack Poels maakten in 2015 een nummer, Ivo Rosbeek & Lotgenoten in 2016 en vorig jaar Dyanne Sleijpen.

Het lied '#deildiengelök' verschijnt op 25 november. Van het lied wordt een videoclip gemaakt. In het L1-radioprogramma Plat-eweg is een langere radioreportage over de opnames van afgelopen maandag te horen.

De actie L1 samen voor de Voedselbank loopt van 5 tot en met 13 december.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen