Overslaan en naar de inhoud gaan

Marleen Rutten zingt Voedselbanklied 2018

Geplaatst opdinsdag 13 november 2018 - 12:01

De populaire Hunselse zangeres Marleen Rutten zingt het actielied voor L1 Samen voor de Voedselbank 2018.

Tekstdichter Quirien van Haelen schreef de tekst en Bart Storcken componeerde de muziek. Joep Servais van Marlstone Music verzorgde de opnames en de arrangementen.

Populaire hoek
Maandagavond kwam een artiestenkoor bij elkaar voor het inzingen van het slotrefrein in de Marlstonestudio’s in Ulestraten. "We waren op zoek naar een artiest uit de populaire hoek", zo vertelt Henk Hover van L1. "Marleen Rutten past met haar positieve en energieke uitstraling en haar warme stemgeluid uitstekend bij onze actie."

Verdieping
Volgens Hover waren Quirien van Haelen en Bart Storcken meteen enthousiast. Binnen een dag of twee was er een eerste ruwe versie van het liedje klaar. "Marlstone Music stelde de studio beschikbaar voor de opnames. Quirien van Haelen verdiepte zich in het thema Voedselbank door contact te zoeken met mensen die in het dagelijks leven gebruik moeten maken van deze voorziening. Dat leidde tot een nummer met de titel ‘#deildiengelök’ (=hashtag deil dien gelök)."

Groot artiestenkoor
"Bart Storcken maakte er een prachtige popballad die heel klein begint en eindigt in een groot slotakkoord met een groot artiestenkoor." In dat koor zitten Imke Heitzer, Eric Jaspers, Lex Nelissen, Roger Villevoye, Ellen Bliek, Peter Ummels, Katja Henz, Roy Selder, Patrick Roger, Marleen Mols, Ronald en Carien, Thei en Marij, Ziesjoem en Wendy Kokkelkoren.

Spontaan actielied
Tijdens de eerste voedselbankactie in 2014 maakte Gé Reinders spontaan het eerste nummer voor de actie. Vanaf dat jaar ontstond de traditie van een jaarlijks actielied. Herberg de Troost met Skinnie en Jack Poels maakten in 2015 een nummer, Ivo Rosbeek & Lotgenoten in 2016 en vorig jaar Dyanne Sleijpen.

Het lied '#deildiengelök' verschijnt op 25 november. Van het lied wordt een videoclip gemaakt. In het L1-radioprogramma Plat-eweg is een langere radioreportage over de opnames van afgelopen maandag te horen.

De actie L1 samen voor de Voedselbank loopt van 5 tot en met 13 december.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen