Overslaan en naar de inhoud gaan

Marktkoopman verkrachtte verstandelijk beperkte vrouw

Geplaatst opdinsdag 4 februari 2020 - 15:24

Een marktkoopman is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor het verkrachten van een verstandelijk beperkte vrouw in Hoensbroek.

Tien maanden van de celstraf zijn voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar.

Braderie
De 46-jarige standwerker gaf de vrouw op 25 mei 2017 tijdens de braderie een artikel gratis in ruil voor een kus. Het slachtoffer is daarop ingegaan. Vervolgens heeft de marktkoopman haar gedwongen tot seksuele handelingen in zijn bus.

Dwang
Bijna een jaar later, op 16 mei 2018, zou de man een 46-jarige vrouw hebben verkracht of aangerand. Daarvoor vindt de rechter geen bewijs. De standwerker en de vrouw hebben allebei aangegeven dat ze met elkaar hadden afgesproken en dat er fysiek contact is geweest. De rechtbank kan niet vaststellen of er sprake is geweest van dwang.

Met een deels voorwaardelijke straf wil de rechtbank hem ervan weerhouden om opnieuw seksuele misdrijven te plegen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen