Overslaan en naar de inhoud gaan

Marktkoopman verkrachtte verstandelijk beperkte vrouw

Geplaatst opdinsdag 4 februari 2020 - 15:24

Een marktkoopman is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor het verkrachten van een verstandelijk beperkte vrouw in Hoensbroek.

Tien maanden van de celstraf zijn voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar.

Braderie
De 46-jarige standwerker gaf de vrouw op 25 mei 2017 tijdens de braderie een artikel gratis in ruil voor een kus. Het slachtoffer is daarop ingegaan. Vervolgens heeft de marktkoopman haar gedwongen tot seksuele handelingen in zijn bus.

Dwang
Bijna een jaar later, op 16 mei 2018, zou de man een 46-jarige vrouw hebben verkracht of aangerand. Daarvoor vindt de rechter geen bewijs. De standwerker en de vrouw hebben allebei aangegeven dat ze met elkaar hadden afgesproken en dat er fysiek contact is geweest. De rechtbank kan niet vaststellen of er sprake is geweest van dwang.

Met een deels voorwaardelijke straf wil de rechtbank hem ervan weerhouden om opnieuw seksuele misdrijven te plegen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV