Student Feline krijt een catcall op de Markt van Maastricht

Confronterend krijten tegen catcalling: 'Lekkere tieten!'

"Kleed je niet als een slet, als je niet wilt dat we kijken." Met gekleurd stoepkrijt schrijven studentes Saskia en Feline citaten op de straat van de Maastrichtse markt. Ze willen voorbijgangers confronteren met de intimiderende uitspraken die ze als vrouw vaak te horen krijgen.

markt maastricht
Marktkooplui naar de rechter

Marktkooplieden die geen essentiële producten verkopen willen bij de rechter afdwingen dat ze weer op de markt mogen staan. In Den Haag dient woensdag een rechtszaak.

Coronavirus corona markt Maastricht toch open (1 apr 2020)
Non-food wil naar de markt: 'Veiliger dan supermarkt'

Marktkooplieden met non-foodartikelen kunnen het niet verkroppen dat zij niet welkom zijn op de markt. "Een stukje kaas verkopen is toch niet veiliger dan de verkoop van een lap stof?"

Kappersprotest Maastricht 18 feb 2021
Demonstratie Maastricht: kappers willen geld of open

Zo'n 60 kappers en één lege kappersstoel stonden donderdag op de Markt in Maastricht om aandacht te vragen voor de penibele situatie waarin kappers zich na maanden lockdown bevinden.

olijven weert kraam markt wagen marktwagen marktkraam (21 jan 2021)
Olijvenkraam van twee ton gestolen uit zijtuin

Dieven hebben in de nacht van woensdag op donderdag een olijvenverkoopkraam uit de zijtuin van een Weerter marktondernemer gestolen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane