Overslaan en naar de inhoud gaan

Mark Verheijen voorzitter European Logistics Center Limburg

Geplaatst opvrijdag 16 november 2018 - 13:25

Mark Verheijen wordt de nieuwe voorzitter van het European Logistics Center Limburg. Dat is de belangenorganisatie voor transport en logistiek in de provincie.

Hij volgt oud-PvdA gedeputeerde en oud-directeur van Maastricht Aachen Airport Jan Tindemans op. Die is acht jaar voorzitter van ELC Limburg geweest.

Comeback
Verheijen was eerder wethouder in Venlo, gedeputeerde en Tweede Kamerlid voor de VVD. In maart van dit jaar maakte hij zijn politieke comeback. Hij werd toen met voorkeurstemmen gekozen in de gemeenteraad van Venlo.

Ervaring
Het dagelijks bestuur van ELC Limburg heeft voor Verheijen gekozen omdat hij ‘veel ervaring met de logistieke wereld’ heeft vanuit zijn verschillende politieke functies. Ook een breed netwerk binnen en buiten de provincie heeft een belangrijke rol gespeeld, aldus het dagelijks bestuur. Verheijen wordt op 12 december officieel tot voorzitter gekozen tijdens een ledenvergadering van ELC in Roermond.

Motor
Volgens Verheijen zelf is en blijft de logistiek een van de belangrijkste economische motoren van Limburg. Om dat zo te houden, zijn een goede infrastructuur, voorzieningen en voldoende arbeidskrachten essentieel, aldus Verheijen. "Maar ook een agenda waar we als regio inspelen op de trends van de toekomst."

ELC Limburg
Bij ELC zijn zo’n honderd organisaties en instellingen aangesloten. Het gaat daarbij niet alleen om logistieke bedrijven, maar ook om kennis-en opleidingscentra en gemeenten. Zo zijn onder meer Venlo, Venray, Sittard-Geleen en Beek lid van ELC.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen