Overslaan en naar de inhoud gaan

Mark Verheijen voor de rechter

Geplaatst opdonderdag 7 juli 2016 - 21:59

Voormalig VVD-Tweede Kamerlid Mark Verheijen moet zich verantwoorden voor de rechter. Het gerechtshof van Den Haag heeft de Veldense ondernemer Wout Heijmans in het gelijk gesteld.

De ondernemer wil Verheijen berecht zien voor corruptie. Verheijen zou als wethouder van Venlo de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol hebben bevoordeeld bij de bouw van een bioscoop in het centrum van Venlo. Daarbij werd Heijmans door de toenmalige wethouder gedwarsboomd, zegt de ondernemer.

Vijfde keer
Heijmans heeft de zaak al vier keer eerder aanhangig gemaakt. Telkens kreeg hij nul op het rekest. Verheijen gaf vorige maand in L1 AvondGasten aan ervan overtuigd te zijn dat deze keer hetzelfde zou gebeuren. Maar dat liep anders.

Tussenvonnis
In een tussenvonnis kwam het gerechtshof Heijmans donderdag voor een deel tegemoet. De rechter gaat in gesprek met Verheijen en zal hem daar bevragen over zijn visie op de gang van zaken zoals Heijmans die heeft geschetst. "Een vrij normale stap", zegt een woordvoerster. In een volgende zitting bepaalt het hof dan of er nog verder onderzoek nodig is of dat uitspraak gedaan kan worden over de klacht van Heijmans.

Eindelijk
​Heijmans' advocaat Richard Wagemans geeft aan blij te zijn dat Verheijen 'eindelijk' gehoord wordt. Wagemans: "Ik had ook niet anders verwacht, hoor. Het is fnuikend hoeveel tijd er uiteindelijk al overheen is gegaan voordat meneer Verheijen zich eindelijk moet verantwoorden. Nederland lijkt soms wel een bananenrepubliek."

Rechter
Verheijen gaf donderdag tegenover L1 aan niets af te weten van een verhoor. Verheijen: "Hier weet ik niets van. En daarbij, ik word geen onderdeel van deze zaak." Het is niet bekend wanneer de oud-politicus zich moet verantwoorden voor de rechter.

Lees hier meer nieuws over Mark Verheijen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

‘Er is geen bewijs tegen Mark Verheijen’
Reactie Rutte gaf doorslag bij aangifte tegen Verheijen
Mark Verheijen zet streep onder affaire
'Onschendbaarheid politici is een schande'
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen