Overslaan en naar de inhoud gaan

Mark Verheijen: 'Trump komt niet meer terug'

Geplaatst opwoensdag 20 januari 2021 - 18:47

VVD'er Mark Verheijen uit Venlo verwacht dat het vertrek van Donald Trump uit Washington definitief is. "Hij kwam steeds meer alleen te staan."

Verheijen was woensdag te gast in L1mburg Centraal. De Venlonaar is meer dan gemiddeld geïnteresseerd in de Amerikaanse politiek, hij heeft er ook een boek over geschreven.

Lees ook: 'Laat verdeeld Amerika een waarschuwing zijn'

Alleen
De VVD'er was zelf enkele jaren Tweede Kamerlid en gedeputeerde. Hij zag hoe Trump de afgelopen maanden steeds meer alleen kwam te staan. Ook trouwe volgers als vice-president Mike Pence keerden zich uiteindelijk van hem af.

Weer verkiesbaar
Trump heeft laten doorschemeren zich in 2024 weer verkiesbaar te stellen, ook heeft hij tegen zijn volgers gezegd dat 'dit pas het begin is'. Maar Verheijen verwacht niet dat de 74-jarige zakenman, tv-persoonlijkheid en inmiddels oud-president nog terugkomt.

Verzoenen
Voor zijn opvolger Joe Biden, de woensdag ingezworen 46ste president van de Verenigde Staten, zal het lastig worden het verdeelde land weer te verzoenen, denkt Verheijen.

"Biden zal niet snel een brug naar de fanatieke Trump-aanhang kunnen slaan. Die zal blijven terugkomen op het door Trump geïntroduceerde verhaal van de grote verkiezingsleugen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen