Overslaan en naar de inhoud gaan

Mark Verheijen sluit terugkeer in politiek niet uit

Geplaatst opdonderdag 26 mei 2016 - 10:16

Mark Verheijen sluit een terugkeer in de politiek niet uit.

Dat zei Verheijen donderdag in een interview met De Limburger. Het was voor het eerst dat Verheijen sprak met de media sinds hij in februari vorig jaar opstapte als Tweede Kamerlid vanwege publicaties over zijn declaratiegedrag als gedeputeerde in Limburg.

Vol wrok
Verheijen kijkt in het interview onder meer terug op het tumultueuze afgelopen jaar. "In het begin zit je vol wrok en leeft heel sterk het gevoel ‘wat hebben ze me aangedaan’. Maar het heeft geen zin om de schuld alleen buiten jezelf te zoeken. Ik ben er zelf verantwoordelijk voor dat ik me in een kwetsbare positie heb laten manoeuvreren."

Goed voor
De Venlonaar denkt zelfs dat hij er sterker uit is gekomen. "Ooit zal ik misschien terugkijken op wat er is gebeurd en weten dat het ergens goed voor was."

Politiek
Verheijen kijkt in het interview ook vooruit en heeft het zelfs al voorzichtig over een terugkeer in de politiek. Want als persona non grata binnen de VVD ziet hij zichzelf zeker niet. "Ik zou niet weten waarom dat wel zou moeten."

Meer Mark Verheijen? Klik dan hier.

Mark Verheijen is vrijdag te gast in het L1-programma AvondGasten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Mark Verheijen vol vertrouwen over onderzoek VVD
ANP
'Bonnetjes-controle provincie moet anders'
ANP
Gedeputeerde Kersten: media maken Mark Verheijen kapot
Mark Verheijen streek dubbel salaris op
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen