Overslaan en naar de inhoud gaan

Mark Verheijen gaat vrijuit

Geplaatst opvrijdag 4 december 2015 - 16:41

Het Openbaar Ministerie start geen strafrechtelijk onderzoek wegens corruptie tegen oud-Kamerlid Mark Verheijen (VVD) uit Venlo.

"Er zijn onvoldoende aanknopingspunten voor strafbare feiten", laat een woordvoerder van het OM weten na het bestuderen van de aangifte die in februari tegen Verheijen werd gedaan.

Bevooroordeeld
Die aangifte was afkomstig van de Veldense ondernemer Wout Heijmans. Die had geklaagd dat Verheijen als wethouder de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol had bevoordeeld bij de bouw van een bioscoop. In ruil zou Van Pol geld hebben gestort in de campagnekas van de VVD'er. Verheijen werkte een bioscoopplan van Heijmans juist tegen, stelde die ondernemer zelf.

Het OM ziet echter onvoldoende redenen voor een strafrechtelijk onderzoek.

Kamerlid
Verheijen legde zijn werk als Kamerlid tijdelijk neer na de aangifte. Kort daarna stapte hij helemaal op na kritiek van de integriteitscommissie van de VVD op zijn declaratiegedrag als gedeputeerde.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

‘Er is geen bewijs tegen Mark Verheijen’
Toch groen licht voor bioscoop in Velden
Kamerlid Verheijen krijgt schadeclaim aan de broek
Reactie Rutte gaf doorslag bij aangifte tegen Verheijen
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen