Overslaan en naar de inhoud gaan

Mark Verheijen gaat vrijuit

Geplaatst opvrijdag 4 december 2015 - 16:41

Het Openbaar Ministerie start geen strafrechtelijk onderzoek wegens corruptie tegen oud-Kamerlid Mark Verheijen (VVD) uit Venlo.

"Er zijn onvoldoende aanknopingspunten voor strafbare feiten", laat een woordvoerder van het OM weten na het bestuderen van de aangifte die in februari tegen Verheijen werd gedaan.

Bevooroordeeld
Die aangifte was afkomstig van de Veldense ondernemer Wout Heijmans. Die had geklaagd dat Verheijen als wethouder de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol had bevoordeeld bij de bouw van een bioscoop. In ruil zou Van Pol geld hebben gestort in de campagnekas van de VVD'er. Verheijen werkte een bioscoopplan van Heijmans juist tegen, stelde die ondernemer zelf.

Het OM ziet echter onvoldoende redenen voor een strafrechtelijk onderzoek.

Kamerlid
Verheijen legde zijn werk als Kamerlid tijdelijk neer na de aangifte. Kort daarna stapte hij helemaal op na kritiek van de integriteitscommissie van de VVD op zijn declaratiegedrag als gedeputeerde.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

‘Er is geen bewijs tegen Mark Verheijen’
Toch groen licht voor bioscoop in Velden
Kamerlid Verheijen krijgt schadeclaim aan de broek
Reactie Rutte gaf doorslag bij aangifte tegen Verheijen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen