Overslaan en naar de inhoud gaan

Mark van Kessel wint Avé Leudal Cross

Geplaatst opzondag 8 februari 2015 - 16:48

Eindhovenaar Mark van Kessel heeft voor het tweede jaar op rij de Avé Leudal Cross in Haelen gewonnen. Rob Linders was de beste Limburger op plek vier.

Van Kessel deed over over de lange cross van bijna 9.5 kilometer 31 minuten en 14 seconden. Met deze prestatie wist hij meteen zijn titel van de Limbra Cross Competitie te prolongeren.

Top vier
Van Kessels teamgenoot Werner Gentle (33:07) werd derde achter Kas van Veen. De atleet van Prins Hendrik finishte in 31:57. De beste Limburger was Rob Linders (34:08) van het Venlose Orion. Hij was terug te vinden op de vierde plek.

Tweede winst
Voor Van Kessel was de winst op de lange cross niet genoeg. Hij pakte ook de zege op de korte cross (15:36) met een verschil van ruim een halve minuut op Guus Winkelmolen (16:04). Een junior B, die tussen de senioren meeliep. Derde werd Teun Duisters uit Budel (16:27).

Blerickse op podium
Kim Walraven (40:18) uit Geldrop rekende snel af met haar opponenten in de vrouwenwedstrijd. Ze was bijna vier minuten sneller dan Magda Winiarska (44:04) uit Someren, die desondanks de eindzege in de Limbra Competitie pakte. De Blerickse Judith Peters (44:05) legde het nipt af in de eindsprint van haar Limburgse collega.

Grote voorsprong
Bij de korte cross van de vrouwen pakte Sabine Zelen van Atletiek Helden de eerste plaats in 18:50. Fanny van Bree-Versantfoort werd tweede in 19:47. Myrthe Meex (20:58) van Achilles-Top maakte het podium compleet.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Jo Klerken (69) op weg naar 800e hardloopwedstrijd
Tecle Mekonen wint Voorjaarsloop Blerick
Blinde atleten willen naar marathon van New York
Mark van Kessel winnaar Leudal Cross
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen