Overslaan en naar de inhoud gaan

Mark van Kessel wint Avé Leudal Cross

Geplaatst opzondag 8 februari 2015 - 16:48

Eindhovenaar Mark van Kessel heeft voor het tweede jaar op rij de Avé Leudal Cross in Haelen gewonnen. Rob Linders was de beste Limburger op plek vier.

Van Kessel deed over over de lange cross van bijna 9.5 kilometer 31 minuten en 14 seconden. Met deze prestatie wist hij meteen zijn titel van de Limbra Cross Competitie te prolongeren.

Top vier
Van Kessels teamgenoot Werner Gentle (33:07) werd derde achter Kas van Veen. De atleet van Prins Hendrik finishte in 31:57. De beste Limburger was Rob Linders (34:08) van het Venlose Orion. Hij was terug te vinden op de vierde plek.

Tweede winst
Voor Van Kessel was de winst op de lange cross niet genoeg. Hij pakte ook de zege op de korte cross (15:36) met een verschil van ruim een halve minuut op Guus Winkelmolen (16:04). Een junior B, die tussen de senioren meeliep. Derde werd Teun Duisters uit Budel (16:27).

Blerickse op podium
Kim Walraven (40:18) uit Geldrop rekende snel af met haar opponenten in de vrouwenwedstrijd. Ze was bijna vier minuten sneller dan Magda Winiarska (44:04) uit Someren, die desondanks de eindzege in de Limbra Competitie pakte. De Blerickse Judith Peters (44:05) legde het nipt af in de eindsprint van haar Limburgse collega.

Grote voorsprong
Bij de korte cross van de vrouwen pakte Sabine Zelen van Atletiek Helden de eerste plaats in 18:50. Fanny van Bree-Versantfoort werd tweede in 19:47. Myrthe Meex (20:58) van Achilles-Top maakte het podium compleet.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Jo Klerken (69) op weg naar 800e hardloopwedstrijd
Tecle Mekonen wint Voorjaarsloop Blerick
Blinde atleten willen naar marathon van New York
Mark van Kessel winnaar Leudal Cross
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen