Overslaan en naar de inhoud gaan

Mark van Bommel wil zich met PSV revancheren

Geplaatst opmaandag 5 november 2018 - 20:18

Mark van Bommel wil zich dinsdag in de Champions League met PSV revancheren tegen Tottenham Hotspur.

De koploper uit de eredivisie had een kleine twee weken geleden weinig in te brengen tegen de Londenaren, maar pakte in de slotfase alsnog een punt (2-2).

Niet goed
"We deden het niet goed. Zij overklasten ons, waardoor de afstanden en ruimtes veel groter werden. Het was de eerste keer dat we in eigen stadion onder druk kwamen te staan. Het mooie aan voetbal is dat je ook dan nog een resultaat kunt halen", keek Van Bommel maandag op Wembley nog eens terug op de thuiswedstrijd.

Meerdere wapens
Of PSV dinsdag veel verdedigender gaat spelen en gokt op de counter, wilde Van Bommel niet zeggen. "We hebben meerdere wapens in ons team. Natuurlijk wil je het liefst domineren en wil je liever niet inzakken. Soms word je gedwongen dit wel te doen. Ook dat kunnen we."

Lees ook: Eerste Champions League-puntje voor Van Bommel en PSV

Slechte grasmat
Er is veel te doen om de kwaliteit van de grasmat in Londen. Enkel weken geleden was op Wembley een American footballwedstrijd en sindsdien is het gras op veel plekken grotendeels verdwenen en ligt er zand. "Het veld maakt me helemaal niets uit. Als je je daar op focust, ben je niet goed bezig. Het is een situatie waar je je niet op kunt voorbereiden", aldus Van Bommel.

PSV en Tottenham Hotspur hebben na drie speelronden allebei één punt. Voor PSV lijkt de derde plaats het hoogst haalbare. Tottenham speelt nog twee thuiswedstrijden en heeft een iets grotere kans om nog wel als tweede te eindigen in de poule. Dan moet Internazionale dinsdag wel verliezen van FC Barcelona.

Zwaarste poule
"Wij zitten in de zwaarste poule. Ik had liever een andere poule gehad met mindere teams. Je moet realistisch zijn dat je als Nederlandse ploeg een hele kleine kans hebt om door te gaan in zo'n poule", aldus Van Bommel. "We geven ons niet gewonnen, maar misschien moet je blij zijn met een vervolg in de Europa League. We verweren ons op alle manieren om boven plek vier te eindigen."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen