Overslaan en naar de inhoud gaan

Mark van Bommel maakt excuses aan keeper Jeroen Zoet

Geplaatst opmaandag 11 november 2019 - 12:01

Trainer Mark van Bommel heeft excuses gemaakt aan doelman Jeroen Zoet. De keeper kreeg zondag pas vlak voor de verloren uitwedstrijd tegen Willem II (2-1) te horen dat hij als derde doelman zou fungeren.

Zoet, die eerder wel al te horen gekregen dat hij zijn plek onder de lat moest afstaan aan Lars Unnerstall, bekeek het duel in de kleedkamer en later ook in de spelersbus. De 28-jarige doelman kreeg onder meer via de sociale media heel wat verwijten dat hij niet op de bank zat.

Excuses geaccepteerd
"We hebben niet goed gehandeld", zegt Van Bommel in een verklaring op de PSV-site. "Jeroen heeft ruim 250 wedstrijden voor PSV gekeept. Het is een op en top professional, die nu even in een mindere fase zit. Ten onrechte heeft hij gisteren verwijten gekregen. Wij hebben namelijk een fout gemaakt, hij heeft niets verkeerd gedaan. We hebben hier met Jeroen zondagavond en vandaag over gesproken. Hij heeft onze excuses geaccepteerd."

Lees ook: Van Bommel denkt bij PSV niet aan opgeven

Te veel fouten
Van Bommel besloot Zoet, jarenlang de nummer 1 onder de lat, te passeren vanwege een aantal tegenvallende optredens. "Jeroen heeft te veel fouten gemaakt, simpel", zei hij voor het duel. Zoet deed samen met Unnerstall en Robbin Ruiter wel de warming-up, maar hij verdween daarna in de catacomben van het stadion.

Uit bescherming
Van Bommel verklaarde dat hij Zoet uit bescherming niet als reservekeeper op de bank wilde zetten. "Als wij zouden scoren of een doelpunt tegen zouden krijgen, zouden alle camera's op hem gericht zijn."

Volgens Van Bommel speelde ook mee dat hij wilde voorkomen dat Zoet bij een blessure of rode kaart voor Unnerstall zou moeten invallen.

Communicatiefout
"Door een pijnlijke communicatiefout kreeg Jeroen dit pas in Tilburg te horen en dat is niet goed te praten", zei de trainer maandag. "Ik ben als hoofdcoach eindverantwoordelijk en mijn conclusie is dat we door onze handelswijze voor verkeerde beeldvorming hebben gezorgd."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen