Overslaan en naar de inhoud gaan

Mark van Bommel maakt excuses aan keeper Jeroen Zoet

Geplaatst opmaandag 11 november 2019 - 12:01

Trainer Mark van Bommel heeft excuses gemaakt aan doelman Jeroen Zoet. De keeper kreeg zondag pas vlak voor de verloren uitwedstrijd tegen Willem II (2-1) te horen dat hij als derde doelman zou fungeren.

Zoet, die eerder wel al te horen gekregen dat hij zijn plek onder de lat moest afstaan aan Lars Unnerstall, bekeek het duel in de kleedkamer en later ook in de spelersbus. De 28-jarige doelman kreeg onder meer via de sociale media heel wat verwijten dat hij niet op de bank zat.

Excuses geaccepteerd
"We hebben niet goed gehandeld", zegt Van Bommel in een verklaring op de PSV-site. "Jeroen heeft ruim 250 wedstrijden voor PSV gekeept. Het is een op en top professional, die nu even in een mindere fase zit. Ten onrechte heeft hij gisteren verwijten gekregen. Wij hebben namelijk een fout gemaakt, hij heeft niets verkeerd gedaan. We hebben hier met Jeroen zondagavond en vandaag over gesproken. Hij heeft onze excuses geaccepteerd."

Lees ook: Van Bommel denkt bij PSV niet aan opgeven

Te veel fouten
Van Bommel besloot Zoet, jarenlang de nummer 1 onder de lat, te passeren vanwege een aantal tegenvallende optredens. "Jeroen heeft te veel fouten gemaakt, simpel", zei hij voor het duel. Zoet deed samen met Unnerstall en Robbin Ruiter wel de warming-up, maar hij verdween daarna in de catacomben van het stadion.

Uit bescherming
Van Bommel verklaarde dat hij Zoet uit bescherming niet als reservekeeper op de bank wilde zetten. "Als wij zouden scoren of een doelpunt tegen zouden krijgen, zouden alle camera's op hem gericht zijn."

Volgens Van Bommel speelde ook mee dat hij wilde voorkomen dat Zoet bij een blessure of rode kaart voor Unnerstall zou moeten invallen.

Communicatiefout
"Door een pijnlijke communicatiefout kreeg Jeroen dit pas in Tilburg te horen en dat is niet goed te praten", zei de trainer maandag. "Ik ben als hoofdcoach eindverantwoordelijk en mijn conclusie is dat we door onze handelswijze voor verkeerde beeldvorming hebben gezorgd."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen