Overslaan en naar de inhoud gaan

Mark Huizinga grote inspirator Juul Franssen

Geplaatst opzondag 25 juli 2021 - 13:25

Als klein meisje zag ze Mark Huizinga goud winnen op de Olympische Spelen van Sydney. "Dat wil ik ook", riep de 10-jarige Juul door de woonkamer. Nu, 21 jaar later maakt ze haar debuut op de olympische mat.

De 31-jarige Franssen komt uit in de klasse tot 63 kilogram en heeft niet echt geboft met de loting. Als ze twee keer wint, komt ze in de derde ronde de Fran├žaise Clarisse Agbegnenou tegen, de vijfvoudig wereldkampioen.

Vader
Franssen, die in Rotterdam traint, kende een moeilijke aanloop naar de Olympische Spelen. Zo werd haar vader getroffen door een beroerte. "Het is niet alleen hem overkomen, maar ook ons als gezin. We hebben nu een goede modus gevonden en daar ben ik trots op."

Video L1

Walhalla
Franssen geeft aan dat ze haar vizier weer helemaal op Tokio heeft gericht en voor een medaille gaat in het walhalla van de judosport, de Nippon Budokan. Dat is dezelfde hal waar Anton Geesink in 1964 olympisch kampioen werd.

Franssen start dinsdag aan haar toernooi en komt in de eerste ronde uit tegen de Servische Anja Obradovic.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen