Nieuwe poging om praalwagens over A76 te krijgen

Burgemeester Leurs-Mordang van Stein heeft de minister van Infrastructuur en Milieu gevraagd de wet aan te passen zodat carnavalswagens over de snelweg mogen.

Raadslid Stein zegt toch sorry

Het Steinse raadslid Harry Govers zegt dat hij donderdag niet de bedoeling heeft gehad het optreden van burgemeester Marion Leurs-Mordang op een lijn te stellen met de afnemende vrijheid van meningsuiting in Turkije.

Burgemeester Stein eist excuses na akkefietje gemeenteraad

De burgemeester van Stein heeft donderdagavond excuses geëist van een raadslid na een akkefietje in de gemeenteraad.

Stein wil brasserie kopen voordat motorclubs het doen

De gemeente Stein wil de brasserie van Steinerbos voor 205.000 euro terugkopen. Dit om te voorkomen dat het horecapand in handen komt van motorbendes.

Raadsleden Stein bedreigd om plan opvang vluchtelingen

Twee raadsleden van Stein zijn ernstig bedreigd in verband met hun initiatief om politiek draagvlak te krijgen voor de opvang van vluchtelingen in hun gemeente.

Sanering vijvers Stein na wapenvondst kost 2,2 ton

De controle van de vijvers in het Steinerbos gaat 220.000 euro kosten.

Burgemeester van Stein woont nog steeds buiten gemeente

Het is de burgemeester van Stein nog niet gelukt binnen de gemeentegrenzen te gaan wonen.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden