Marion Koopmans (12 mei 2020)

Viroloog en OMT-lid Koopmans bezorgd over volle parken

Viroloog en OMT-lid Marion Koopmans uit Steyl zegt dat ze bezorgd heeft gezien hoe druk het in sommige steden en parken was dinsdag.

Marion Koopmans
Koopmans krijgt Machiavelliprijs: 'Ik ben er stil van'

De in Steyl geboren hoogleraar virologie Marion Koopmans heeft maandag de Machiavelliprijs voor communicatie in ontvangst mogen nemen.

Marion Koopmans (12 mei 2020)
Viroloog Koopmans mag bijna uit quarantaine in China

Het internationale team dat in China de herkomst van het coronavirus onderzoekt heeft de verplichte quarantaineperiode van twee weken er donderdag opzitten. De onderzoekers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), onder wie de in Steyl geboren viroloog Marion Koopmans uit Steyl, zetten dan hun werkzaamheden in Wuhan voort.

Marion Koopmans (12 mei 2020)
Koopmans: niet teveel inzoomen op Britse variant coronavirus

In het onderzoek naar mutaties van het coronavirus is het van belang dat we ons niet blindstaren op de Britse variant, die sinds december vorig jaar steeds meer in Nederland rondwaart.

Marion Koopmans (12 mei 2020)
Onduidelijkheid over vertrek viroloog Koopmans naar China

De in Steyl geboren hoogleraar virologie Marion Koopmans hoopt dat het team van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) alsnog spoedig naar China mag afreizen om de oorsprong van het coronavirus te onderzoeken.

ANP-425973640
Marion Koopmans: 'Wat een eer dat ik gewonnen heb'

De in Steyl geboren hoogleraar virologie Marion Koopmans vindt het een eer dat ze de Machiavelliprijs dit jaar heeft gewonnen.

Marion Koopmans (12 mei 2020)
Machiavelliprijs 2020 voor Marion Koopmans

De Machiavelliprijs gaat dit jaar naar de in Steyl geboren hoogleraar virologie Marion Koopmans.

Marion Koopmans (12 mei 2020)
Onderzoek: Britse coronavariant nog veel besmettelijker

Uit een nieuwe Engelse studie is gebleken dat de Britse coronavariant vele malen besmettelijker is dan het huidige virustype. "Als dat zo is zullen we veel meer moeten doen om het virus te beteugelen", zegt viroloog Marion Koopmans.

Marion Koopmans (12 mei 2020)
Koopmans: 'We moeten ons wapenen tegen volgende uitbraak'

"We moeten nu investeren en ons wapenen tegen een volgende uitbraak." Dat zegt viroloog Marion Koopmans uit Steyl.

Marion Koopmans (12 mei 2020)
Limburgs OMT-lid krijgt dreigbrieven en online berichten

Leden van het Outbreak Management Team (OMT) worden bedreigd. Ook viroloog en OMT-lid Marion Koopmans, oorspronkelijk afkomstig uit Steyl, heeft de laatste tijd dreigbrieven en online intimiderende berichten ontvangen.

Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten