Overslaan en naar de inhoud gaan

Mario Z.: 'Permarim S. heeft Lahnstein doodgeschoten'

Geplaatst opdonderdag 22 augustus 2019 - 11:40

Permarim S. heeft Soufian Lahnstein in 2013 op de Oeverwal in Maastricht doodgeschoten voor een bolletje cocaïne. Dat heeft verdachte Mario Z. uit Luik donderdag voor de rechtbank in Roermond verklaard.

Het was voor het eerst dat Z. over de moord sprak. Volgens de 64-jarige Belg wilde S. cocaïne van Lahnstein kopen. Dat liep uit de hand. S. zou geen geld hebben en wilde de drugs toch hebben.

Gezwegen
De rechtbank nam het Z. kwalijk dat hij zolang gezwegen heeft. Vooral omdat het verhaal nu niet gecontroleerd kan worden. Daarnaast vond de rechtbank het vreemd dat hij ruim twee jaar misschien onschuldig vast zat. "Ik had iets aan mijn been en werd goed verzorgd. Het beviel me wel", verklaarde hij. Ook zou zijn advocaat hem geadviseerd hebben om te zwijgen.

Lees ook: Chaotische eerste zittingsdag moordzaak Soufian Lahnstein

Vechtpartij
Volgens de verklaring van Z. had Lahnstein de twee verdachten opgepikt met de auto nadat S. hem had gebeld. Op de Oeverwal stapte Z. uit en hoorde hij een schot. Daarna zag hij een vechtpartij tussen S. en Lahnstein. Uiteindelijk rende Lahnstein weg. S. ging in de achtervolging en schoot tijdens de achtervolging nog twee keer. Een pistool heeft Z. niet gezien.

Paniek
Na de schietpartij raakte hij in paniek en stapte hij toch in bij S. die met de auto van Lahnstein naar België vluchtte. De medeverdachte S. wordt donderdagmiddag verhoord. Die heeft altijd verklaart dat Z. de schutter was.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen