Overslaan en naar de inhoud gaan

Mario Engels blijft Roda JC alleen trouw als club promoveert

Geplaatst opdonderdag 18 april 2019 - 12:44

Het heeft er alle schijn van dat Mario Engels vertrekt bij Roda JC. De goalgetter wil alleen in Kerkrade blijven als de club promoveert naar de Eredivisie.

"Eén ding weet ik zeker: ik wil niet nog een jaar in de Keuken Kampioen Divisie spelen", zegt de Duitser in een interview met Voetbal International.

Hogerop
De 25-jarige Engels was al 24 keer trefzeker voor de Kerkradenaren. Zijn doelpuntenproductie bleef niet onopgemerkt. Zo wordt de Duitser gevolgd door clubs uit de Duitse Tweede Bundesliga, België en Nederland. Onder meer FC Utrecht, Heracles Almelo en FC Twente hebben de spits in het vizier. "Ik voel me klaar voor een stap hogerop", zegt de gevierde goalgetter. "Als ik bij Roda zo veel kan scoren, waarom zou dat niet kunnen bij pakweg Vitesse, waar medespelers me nog beter kunnen bedienen?"

Lees ook: Super Mario net zo productief als Messi en Mbappé

Promotie
Het goudhaantje heeft de deur van het Parkstad Limburg Stadion nog niet definitief dichtgetrokken. Er is zelfs nog een kansje dat hij bijtekent. "Alles is nog mogelijk, ook een langer verblijf bij Roda. Maar dan moeten we wel promoveren", zegt Super Mario. "Dat kan nog steeds. Met onze selectie moeten we ons kunnen plaatsen voor de play-offs, en daarin weet je het nooit."

De ploeg van trainer Eric van der Luer staat op de negende plek van de Keuken Kampioen Divisie en is nog in de race voor een ticket voor de play-offs.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen