Overslaan en naar de inhoud gaan

Mario Engels blijft Roda JC alleen trouw als club promoveert

Geplaatst opdonderdag 18 april 2019 - 12:44

Het heeft er alle schijn van dat Mario Engels vertrekt bij Roda JC. De goalgetter wil alleen in Kerkrade blijven als de club promoveert naar de Eredivisie.

"Eén ding weet ik zeker: ik wil niet nog een jaar in de Keuken Kampioen Divisie spelen", zegt de Duitser in een interview met Voetbal International.

Hogerop
De 25-jarige Engels was al 24 keer trefzeker voor de Kerkradenaren. Zijn doelpuntenproductie bleef niet onopgemerkt. Zo wordt de Duitser gevolgd door clubs uit de Duitse Tweede Bundesliga, België en Nederland. Onder meer FC Utrecht, Heracles Almelo en FC Twente hebben de spits in het vizier. "Ik voel me klaar voor een stap hogerop", zegt de gevierde goalgetter. "Als ik bij Roda zo veel kan scoren, waarom zou dat niet kunnen bij pakweg Vitesse, waar medespelers me nog beter kunnen bedienen?"

Lees ook: Super Mario net zo productief als Messi en Mbappé

Promotie
Het goudhaantje heeft de deur van het Parkstad Limburg Stadion nog niet definitief dichtgetrokken. Er is zelfs nog een kansje dat hij bijtekent. "Alles is nog mogelijk, ook een langer verblijf bij Roda. Maar dan moeten we wel promoveren", zegt Super Mario. "Dat kan nog steeds. Met onze selectie moeten we ons kunnen plaatsen voor de play-offs, en daarin weet je het nooit."

De ploeg van trainer Eric van der Luer staat op de negende plek van de Keuken Kampioen Divisie en is nog in de race voor een ticket voor de play-offs.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen