Overslaan en naar de inhoud gaan

Marino Keulen over schrappen sneltram: 'Verkiezingsretoriek'

Geplaatst opdinsdag 26 maart 2019 - 16:02

Pure verkiezingsretoriek. Zo noemt burgemeester Marino Keulen van de Belgisch-Limburgse grensgemeente Lanaken de opmerking van burgemeester Steven Vandeput van Hasselt dat de geplande sneltram tussen Maastricht en Hasselt moet worden geschrapt.

Tegen de regionale TV-zender TVL zei Vandeput dat het geld voor de tram beter naar andere mobiliteitsprojecten kan gaan.

Gepasseerd station
Maar volgens burgemeester Keulen is dat al lang een gepasseerd station. Hij zegt dat
Vandeput zijn uitspraak heeft gedaan bij de start van de verkiezingscampagne voor Limburg van zijn partij, de Vlaams-nationalistische N-VA.

Lees ook: Burgemeester Hasselt spreekt zich uit tegen tram Maastricht

Op 26 mei zijn er verkiezingen voor de Belgische Tweede Kamer en voor de regionale parlementen. Vandeput is lijsttrekker voor de Limburgse lijst van zijn partij voor het Vlaams Parlement.

Sms
"Ik heb zijn partijgenoot minister Ben
Weyts meteen een sms gestuurd met de vraag wat de opmerking van Vandeput betekent. Hij heeft mij verzekerd dat er niks veranderd en de tram Maastricht-Hasselt zoals afgesproken gewoon doorgaat", aldus Keulen.

Miljoenen
Een paar maanden geleden trok
Weyts nog bijna 20 miljoen euro uit voor aanpassingen aan negen spoorwegovergangen tussen Diepenbeek en Bilzen. De burgemeester van Lanaken wijst er ook op dat de uitspraken van Vandeput door geen enkel Vlaams medium zijn opgepikt. Bovendien is in Hasselt deze week begonnen met de werkzaamheden aan het traject.

Grote hindernis
Er is wel nog één mogelijke grote hindernis. De Nederlandse Raad van State moet namelijk nog uitspraak doen over de bezwaren die door omwonenden in Maastricht zijn ingediend tegen de tram. "
Die uitspraak is heel belangrijk. Is die positief, dan kunnen we definitief klare wijn schenken over de sneltram", zegt burgemeester Keulen van Lanaken.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen