Overslaan en naar de inhoud gaan

Marino Keulen over schrappen sneltram: 'Verkiezingsretoriek'

Geplaatst opdinsdag 26 maart 2019 - 16:02

Pure verkiezingsretoriek. Zo noemt burgemeester Marino Keulen van de Belgisch-Limburgse grensgemeente Lanaken de opmerking van burgemeester Steven Vandeput van Hasselt dat de geplande sneltram tussen Maastricht en Hasselt moet worden geschrapt.

Tegen de regionale TV-zender TVL zei Vandeput dat het geld voor de tram beter naar andere mobiliteitsprojecten kan gaan.

Gepasseerd station
Maar volgens burgemeester Keulen is dat al lang een gepasseerd station. Hij zegt dat
Vandeput zijn uitspraak heeft gedaan bij de start van de verkiezingscampagne voor Limburg van zijn partij, de Vlaams-nationalistische N-VA.

Lees ook: Burgemeester Hasselt spreekt zich uit tegen tram Maastricht

Op 26 mei zijn er verkiezingen voor de Belgische Tweede Kamer en voor de regionale parlementen. Vandeput is lijsttrekker voor de Limburgse lijst van zijn partij voor het Vlaams Parlement.

Sms
"Ik heb zijn partijgenoot minister Ben
Weyts meteen een sms gestuurd met de vraag wat de opmerking van Vandeput betekent. Hij heeft mij verzekerd dat er niks veranderd en de tram Maastricht-Hasselt zoals afgesproken gewoon doorgaat", aldus Keulen.

Miljoenen
Een paar maanden geleden trok
Weyts nog bijna 20 miljoen euro uit voor aanpassingen aan negen spoorwegovergangen tussen Diepenbeek en Bilzen. De burgemeester van Lanaken wijst er ook op dat de uitspraken van Vandeput door geen enkel Vlaams medium zijn opgepikt. Bovendien is in Hasselt deze week begonnen met de werkzaamheden aan het traject.

Grote hindernis
Er is wel nog één mogelijke grote hindernis. De Nederlandse Raad van State moet namelijk nog uitspraak doen over de bezwaren die door omwonenden in Maastricht zijn ingediend tegen de tram. "
Die uitspraak is heel belangrijk. Is die positief, dan kunnen we definitief klare wijn schenken over de sneltram", zegt burgemeester Keulen van Lanaken.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen