Druk Maastricht (29 nov 2020)

'Nederlandse politie moet Belgische funshoppers beboeten'

Burgemeester Marino Keulen van de Belgische grensgemeente Lanaken wil dat de Nederlandse politie harder optreedt tegen Belgen die in Limburg gaan shoppen. Hij roept de politie op de tanden te laten zien.

Waarschuwingsborden grens B-NL (19 nov 2020)
Belgische burgemeesters bezorgd over versoepelingen

Burgervaders Marino Keulen van Lanaken en Jo Brouns van Kinrooi maken zich grote zorgen over de versoepelde Nederlandse coronamaatregelen. Ze vrezen dat veel Belgen de grens oversteken om te gaan winkelen of naar een dierentuin te gaan.

Marino Keulen
Lanaken: 'Neem verantwoordelijkheid en blijf weg'

Burgemeester Marino Keulen van Lanaken doet een dringend beroep op de Nederlanders om zich te houden aan de richtlijnen van hun eigen overheid.

Botsautoman 1 (16 jun 2020)
Video: Maastrichtse botsautoman is hype in België

Michel Walta uit Maastricht is sinds maandag een hype in België. De man rijdt rond in een oude botsauto van de kermis en was per ongeluk live te zien op de Belgische tv.

Grenscontrole België corona grens
Burgemeester Lanaken wil ook Nederlanders op bezoek

Een van de onderdelen van de versoepelde coronamaatregelen in België is het mogen aanwijzen van vier vaste bezoekers waarmee men contact mag hebben. De burgemeester van Lanaken wil dat ook Nederlanders daarvoor in aanmerking komen.

Grensovergang Smeermaas (04 mei 2020)
Veelbesproken gebarricadeerde grensovergang weer open

De hermetisch afgesloten grensovergang tussen Maastricht en Smeermaas is sinds maandagochtend weer geopend voor verkeer. Toch blijven niet-noodzakelijke verplaatsingen naar België verboden.

Armoede Armoedegrens
CDA pleit voor zekerheid grensoverschrijdende ondernemers

Het CDA in de Tweede Kamer wil dat zelfstandige ondernemers die in Nederland een zaak hebben maar in België of Duitsland wonen, verzekerd zijn van een inkomen tijdens de coronacrisis.

Grenscontrole België corona grens
Burgemeester Lanaken geeft tip om grenscontrole te omzeilen

Burgemeester Marino Keulen van de Belgische gemeente Lanaken heeft een inwoner van zijn stad een tip gegeven om de politiecontroles aan de Nederlandse grens te omzeilen.

Grenscontrole België corona grens
Betonblokken op Belgische grens tijdens markt Maastricht

De gemeente Lanaken gaat de grensovergang bij Smeermaas volledig afsluiten als Maastricht vanaf 1 april weer de woensdag- en vrijdagmarkt gaat organiseren.

Bewoners camping Lanaken moeten vertrekken (7 okt 2019)
Campingbewoners verplicht te vertrekken

Honderden campingbewoners en recreanten die verblijven op camping San Lanaco in Lanaken, net over de grens bij Maastricht, moeten maandagmiddag om 17:00 uur hun verblijfplaats verlaten. De stroom, het water en het gas worden dan afgesloten.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten