Overslaan en naar de inhoud gaan

Marijke Helwegen irritantste BN'er in reclame

Geplaatst opmaandag 2 december 2019 - 21:41

Marijke Helwegen is uitgeroepen tot de meest irritante BN'er in een tv-reclame. Ze won overtuigend de Loden Leeuw.

Dat werd maandag bekendgemaakt in de uitzending van Radar.

Overtuigend
De Limburgse societyster, die opgroeide in Geleen, kreeg 45 procent van de stemmen. Ze troefde daarmee Sjaak 'Koning Toto' Swart (29 procent) en Paul Haenen (26 procent) met zijn spotje voor Pricewise af.

Loden Leeuw
De Limburgse mediapersoonlijkheid prijst een anti-inbraakdeurstrip van het bedrijf SecuStrip aan. "Ik was altijd doooodsbang voor inbrekers, zelfs met Sjors voor de deur", zegt ze in het beruchte spotje. Kijkers konden haar boodschap niet echt waarderen

Haribo
De Loden Leeuw voor het meest irritante reclamespotje was voor Haribo, dat er met een meerderheid van de stemmen (51 procent) met de 'winst' vandoor ging. In de reclame van de snoepfabrikant spelen volwassen kantoormedewerkers tijdens een vergadering met snoepjes en worden hun stemmen nagesynchroniseerd door kinderen. De spotjes van Lampdirect (30 procent) en Hornbach (19 procent) eindigden op plaats twee en drie.

Radioleeuw
Er is nog een Limburgse in de race voor het winnen van een Loden Leeuw. De Maastrichtse Hadewych Minis is genomineerd voor de Loden Radioleeuw. Deze prijs wordt op zaterdag 7 december uitgereikt.

Lees ook: 'Schelle' stem Hadewych Minis maakt kans op Loden Leeuw

De Loden Leeuw is een publieksprijs. Op de website van Radar, de organisator van de verkiezing, konden mensen hun stem uitbrengen. De prijzen worden sinds 2002 toegekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen