Overslaan en naar de inhoud gaan

Marijke Helwegen irritantste BN'er in reclame

Geplaatst opmaandag 2 december 2019 - 21:41

Marijke Helwegen is uitgeroepen tot de meest irritante BN'er in een tv-reclame. Ze won overtuigend de Loden Leeuw.

Dat werd maandag bekendgemaakt in de uitzending van Radar.

Overtuigend
De Limburgse societyster, die opgroeide in Geleen, kreeg 45 procent van de stemmen. Ze troefde daarmee Sjaak 'Koning Toto' Swart (29 procent) en Paul Haenen (26 procent) met zijn spotje voor Pricewise af.

Loden Leeuw
De Limburgse mediapersoonlijkheid prijst een anti-inbraakdeurstrip van het bedrijf SecuStrip aan. "Ik was altijd doooodsbang voor inbrekers, zelfs met Sjors voor de deur", zegt ze in het beruchte spotje. Kijkers konden haar boodschap niet echt waarderen

Haribo
De Loden Leeuw voor het meest irritante reclamespotje was voor Haribo, dat er met een meerderheid van de stemmen (51 procent) met de 'winst' vandoor ging. In de reclame van de snoepfabrikant spelen volwassen kantoormedewerkers tijdens een vergadering met snoepjes en worden hun stemmen nagesynchroniseerd door kinderen. De spotjes van Lampdirect (30 procent) en Hornbach (19 procent) eindigden op plaats twee en drie.

Radioleeuw
Er is nog een Limburgse in de race voor het winnen van een Loden Leeuw. De Maastrichtse Hadewych Minis is genomineerd voor de Loden Radioleeuw. Deze prijs wordt op zaterdag 7 december uitgereikt.

Lees ook: 'Schelle' stem Hadewych Minis maakt kans op Loden Leeuw

De Loden Leeuw is een publieksprijs. Op de website van Radar, de organisator van de verkiezing, konden mensen hun stem uitbrengen. De prijzen worden sinds 2002 toegekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen