Overslaan en naar de inhoud gaan

Marie-José (66) vlak voor pensioen toch nog voor de klas

Geplaatst opwoensdag 6 mei 2020 - 6:00

Marie-José Gorissen gaat komende maandag weer voor de klas staan nu de scholen weer openen. De 66-jarige leerkracht had zich niet kunnen bedenken dat de laatste weken van haar loopbaan zo zouden verlopen.

Gorissen staat vlak voor haar pensionering. Dit schooljaar draait ze haar laatste groep op de Sint Ursulaschool in Kerkrade.

Merkwaardig einde
Door de coronacrisis en de daarmee gepaarde sluiting van de scholen de afgelopen periode beleeft zij een merkwaardig einde van haar carrière. Ze is dan ook zeer verheugd dat de Kerkraadse school maandag weer leerlingen gaat ontvangen.

Video: L1

Ze heeft de afgelopen weken vanaf afstand onderwijs gegeven aan haar leerlingen van groep drie. Via het beeldscherm voorlezen is voor haar niet het echte werk. De lerares wil de leerlingen weer graag in de klas kunnen aankijken.

Eigen keuze
Schooldirecteur Jan van Baal heeft haar de keuze gelaten of ze de laatste weken van haar schoolloopbaan voor de klas wil staan. Gorissen is vastberaden om deze laatste weken, ondanks de risico's die het in deze coronatijd met zich mee kan brengen, voor de klas te gaan staan.

Goede voorzorgsmaatregelen
Ze geeft zelf aan dat ze gezond is en dat de school goede voorbereidingen heeft getroffen om de veiligheid te waarborgen. Zo mogen ouders de school niet binnenkomen en gaan de leerkrachten genoeg afstand bewaren tot elkaar. "Op dit moment is nog niet vastgesteld dat kinderen het virus aan volwassenen kunnen doorgeven", zegt de zestiger.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen