Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Margratense PSV-grootheid Fons van Wissen overleden

Geplaatst opdinsdag 7 juli 2015 - 15:04

De in Margraten geboren PSV-icoon Fons van Wissen is overleden.

De voetballer begon als amateur bij RKVVM in Margraten. In 1952 maakte hij de overstap naar MVV om daar zes seizoenen te spelen.

Albanië
Daarna vertrok hij naar Eindhoven, waar hij in acht seizoenen meer dan 230 wedstrijden speelde en 25 keer scoorde. Met Van Wissen werden de Eindhovenaren in 1963 landskampioen, en speelde de club in de Europacup I.
Van Wissen speelde daarnaast 30 keer voor Oranje. Een uitwedstrijd in het straatarme Albanië maakte zo'n indruk, dat hij zijn interlandcarriëre beïndigde.

Sportwinkel
Na een paar jaar bij Helmond Sport nam Van Wissen afscheid van het actieve voetbal. Hij bleef wel actief in de sport, in Eindhoven runde hij nog jarenlang een eigen sportzaak.

Fons van Wissen is 82 jaar oud geworden.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Voetbalster Vanity Lewerissa uit Maastricht naar PSV
Cocu ziet Oranje toekomst voor Jorrit Hendrix
Joshua Brenet 'snapt niets' van selectiebeleid Danny Blind
Oranjeklant Hendrix: 'Was altijd één van mijn doelen'
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen