Overslaan en naar de inhoud gaan

Marechaussee vindt hennep en 9000 euro in auto

Geplaatst opmaandag 14 juni 2021 - 11:38

Een 38-jarige Duitser is afgelopen woensdag door de Koninklijke Marechaussee in Heerlen in de boeien geslagen, omdat hij verdacht wordt van witwassen en drugshandel.

Dat laat het Nederlands krijgsmachtdeel maandag weten.

Zakken hennep en bundels bankbiljetten
Tijdens een controle op woensdag 9 juni werd de automobilist door een motorrijder van de Koninklijke Marechaussee van de A76 bij Heerlen geplukt. De marechaussee rook een sterke geur van parfum en hennep. Uiteindelijk werden er een aantal zakken henneptoppen en bundels bankbiljetten aangetroffen in het voertuig. De Duitser had zo'n 9000 euro aan contant geld bij zich.

Hennepkwekerij
Maar daar bleef het niet bij, zegt de Koninklijke Marechaussee. Het onderzoek ging een dag later verder. In verband met deze aanhouding werd een doorzoeking gedaan in een woning en loods in Heerlen. In een bijgebouw van de loods werd de hennepplantage gevonden. In de gebouwen werd nog een aantal kilo wiet aangetroffen en in beslag genomen.

Het onderzoek is nog in volle gang en de marechaussee sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen