Overslaan en naar de inhoud gaan

Marechaussee vervolgd voor neerschieten Sittardenaar

Geplaatst opdonderdag 9 januari 2020 - 21:53

Het Openbaar Ministerie gaat een lid van een arrestatieteam vervolgen dat in april vorig jaar een 21-jarige man uit Sittard in zijn hand schoot bij zijn aanhouding.

Dat meldt dagblad De Limburger.

Lees ook: Politie schiet bij aanhouding verdachte in hand

Terrorisme-onderzoek
Het arrestatieteam hield de man aan in verband met een onderzoek naar een terrorismeverdachte uit Heerlen. Achteraf bleek dat er sprake was van een persoonsverwisseling en werd de zaak tegen de man uit Sittard geseponeerd. De verdachten naar wie de politie eigenlijk op zoek was, zijn dezelfde avond ook aangehouden.

Lees ook: Heerlenaar (37) opgepakt voor betrokkenheid bij terrorisme

Militaire rechtbank
Het schietincident werd onderzocht door de Rijksrecherche. Omdat het lid van het arrestatieteam werkt bij de Koninklijke Marechaussee valt de zaak onder de militaire rechtbank in Arnhem en dus het parket Oost-Nederland. Dat laatste oordeelt dat het betrokken lid van het arrestatieteam weliswaar terecht zijn wapen heeft getrokken, maar daarna onvoorzichtig is geweest, waardoor het schot gelost werd.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen