Overslaan en naar de inhoud gaan

Marechaussee vervolgd voor neerschieten Sittardenaar

Geplaatst opdonderdag 9 januari 2020 - 21:53

Het Openbaar Ministerie gaat een lid van een arrestatieteam vervolgen dat in april vorig jaar een 21-jarige man uit Sittard in zijn hand schoot bij zijn aanhouding.

Dat meldt dagblad De Limburger.

Lees ook: Politie schiet bij aanhouding verdachte in hand

Terrorisme-onderzoek
Het arrestatieteam hield de man aan in verband met een onderzoek naar een terrorismeverdachte uit Heerlen. Achteraf bleek dat er sprake was van een persoonsverwisseling en werd de zaak tegen de man uit Sittard geseponeerd. De verdachten naar wie de politie eigenlijk op zoek was, zijn dezelfde avond ook aangehouden.

Lees ook: Heerlenaar (37) opgepakt voor betrokkenheid bij terrorisme

Militaire rechtbank
Het schietincident werd onderzocht door de Rijksrecherche. Omdat het lid van het arrestatieteam werkt bij de Koninklijke Marechaussee valt de zaak onder de militaire rechtbank in Arnhem en dus het parket Oost-Nederland. Dat laatste oordeelt dat het betrokken lid van het arrestatieteam weliswaar terecht zijn wapen heeft getrokken, maar daarna onvoorzichtig is geweest, waardoor het schot gelost werd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen